Borac kratkoročno izbegao gašenje, problemi ostaju

0

ČAČAK – Grad Čačak uplatiće pet miliona Fudbalskom klubu Borac, pošto je procenjeno da se radi o klubu od posebne važnosti za grad.

Kao što je portal Morava Info ranije objavio, novac će biti prebačen na račun novoformiranog Sportskog društva Borac, koji je osnovan aktom Skupštine grada na sednici od utorka. Poslovni račun FK Borac već duže vreme je u blokadi, pa nije postojala pravna mogućnost da se unapred opredeljena sredstva dotiraju na uobičajeni način.

Ovom odlukom zaobiđena je proceduralna prepreka. Da nismo to uradili Borac bi prestao da postoji. Svi igrači otišli bi iz kluba da ukoliko im se ne bi isplatio deo dugovanja – izjavio je zamenik gradonačelnika Radenko Luković.

Gradski većnik Nemanja Trnavac istakao je da je pronalaženje rešenja za ubrizgavanje finansijke injekcije u posrnuli klub još jedan pokazatelj koliko grad brine i Borcu, sprečavajući da se ne ugasi.

Borac je u poslednje vreme često bio poligon na kom su se vodile političke borbe. Neki ljudi su otvoreno podrivali klub. Ovo je još jedan pokazatelj da se gradsko rukovodstvo grčevito bori i podržava klub u trenutku istorijskog rezultatskog uspeha. Takođe želim da istaknem da će pitanje poreza i dugovanja morati da se dovede do kraja, kako bi Borac postao stabilan prvoligaš – naveo je Trnavac.

Izvor: Morava Info

BEZ KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR