Ekonomska platforma Stranke Rusa Srbije – Mladi za Čačak

1

ČAČAK – Stranka Rusa Srbije – MLADI ZA ČAČAK donela je platformu za lokalni ekonomski razvoj Čačka.

Lokalni ekonomski rast želimo da ostvarimo kroz stvaranje poslovnog okruženja koje podstiče investicije i reforme na tržištu rada , uklanjanje prepreka za poslovanje, stvara bolju komunikacije između institucija i privrednika . Ukoliko želimo zapošljavanje i rast, investitori moraju imati jasna pravila i uslove poslovanja, niže troškove, jasne administrativne procedure i jednostavno dobijanje dozvola za poslovanje. Veliki broj zastarelih i nepotrebnih procedura treba ukinuti, a preostale moraju da se pojednostave. Treba značajno skratiti rokove u kojima su administrativni organi dužni da obave svoj posao. Ove promene će olakšati poslovanje postojećim preduzećima, kao i stvaranje novih, što će, uz ostale programe koje predlažemo doprineti razvoju .

1. Privlačenje kvalitetnih stranih i domaćih investitora kroz smanjenje administracije za dobijanje potrebnih dozvola za poslovanje, dozvola za gradnju objekata, omogućavanje zakupa objekata i zemljišta u vlasništvu grada, a koji se trenutno ne koriste, po povoljnijim uslovima ukoliko se zapošljavaju novi radnici.
2. Stvaranje boljeg privrednog ambijenta u cilju sprečavanja pojave seljenja sedišta uspešnih kompanija i preduzeća u druge gradove koji omogućavaju bolje uslove za poslovanje. Da čačanske firme ostanu u Čačku.
3. Obnavljanje postojeće i izgradnja nove putne infrastrukture u delovima grada gde se nalaze najveći privredni subjekti.
4. Subvencionisanje uspešnih gradskin privrednih subjekata (preduzeća i preduzetnika) koji imaju izvozni potencijal i koji proširuju dijapazon aktivnosti.
5. Subvencije i olakšice u poslovanju privrednih subjekata koji se bave razvojem informacionih tehnologija i drugih delatnosti čiji su proizvodi i usluge traženi na inostranim tržištima.
6. Pospešivanje razvoja preduzetništva, naročito kod mladih, žena i drugih kategorija ugroženih nezaposlenih lica…
7. Unapređenje saradnje lokalne samouprave sa drugim socijalnim partnerima (Privrednom komorom, Udruženjima poslodavaca i preduzetnika, Nacionalnom službom za zapošljavanje, školskim ustanovama na teritoriji grada…) radi pospešivanja zapošljavanja u skladu sa realnim potrebama privrednih subjekata na teritoriji grada.
8. Zalaganje za veće subvencije privrednim subjektima kroz programe zapošljavanja koji se realizuj u Akcionim planovima zapošljavanja grada, a odnose se na prijem novih radnika.
9. Zalaganje za veće subvencije nezaposlenim licima radi bavljenja preduzetništvom, kroz programe koji se realizuju kroz Akcione planove zapošljavanja.
10. Donošenje programa , uredbi i mera koje za cilj imaju pospešivanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom…

Svaka od navedene mera je realna, ostvarljive i što pre se mora raditi na realizaciji lokalnog ekonomskog razvoja Čačka. Svaka od ovih mera je bitna i njenom realizacijom stvorićemo ambijent u kome će Čačani želeti da žive i rade.

Izvor: Stranka Rusa Srbije – Mladi za Čačak – PR TEKST

1 KOMENTAR

PRE SLANJA KOMENTARA, MOLOMO VAS DA OBRATITE PAŽNJU NA SLEDEĆE UPUTSTVO:
Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Portal Morava info zadržava pravo da, ukoliko ih proceni kao neumesne, skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Portal Morava info nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera, i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

OSTAVITE ODGOVOR