Ivanjica dobija Dijalizni centar

0

IVANJICA – Ivanjica će do dobiti Dijalizni centar do februara 2017. godine, a već su započeti radovi na pripremi terena u okviru Doma zdravlja. Vrednost ovog projekta je 23,5 miliona dinara.

Sredstva je obezbedila lokalna samouprava dok je izvođač radova Zanatska zadruga ”CMP” iz Užica.

Dijalizni centar u Ivanjici rešiće muke dvadesetak pacijenata iz ove varoši koji su dva puta nedeljno putovali po dvesta kilometara kako bi primili terapiju. Takođe će puno značiti i judima iz okruženja kojima je Ivanjica bliža od Čačka.

Duže vreme predstavnici Doma zdravlja iz Ivanjice upozoravali su na neophodnost izgradnje Dijaliznog centra. Po rečima direktora ove zdravstvene ustanove, Sretine Stojanović, investicija je od višestrukog značaja za pacijente i zaposlene jer će na prvom mestu olakšati život ljudima kojima je potrebna terapija.

U prilog tome govori i podatak da među pacijentima koji odlaze na dijalizu ima i slepih, slabopokretnih, pa je za njih putovanje do Čačka i nazad predstavljalo pravi pakao. Oprema za Dijalizni centar obezbeđnea je putem donacija.

Prvi čovek ivanjičke optine Zoran Lazović rekao je da se projekat izgradnje Dijaliznog centra radi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a u planu je i rekonstrukcija službe Medicine rada.

Izvor: Blic

Autor: B. Bojović

BEZ KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR