Brutalno nasilje nad decom: Roditelji tukli dvomesečnu bebu

0

ČAČAK – U Čačku je sve izraženije nasilje nad decom u porodičnim zajednicama. Brutalnost ide toliko daleko da su zabeleženi slučajevi da nasilnici fizički kažnjavaju dvomesečnu i devetomesečnu bebu.

Takvi slučajevi prijavljeni su čačanskom Centru za socijalni rad. Kao najčešće obrazloženje roditelja koji su na ovaj način zlostavljali svoje bebe navedeno je to da im je smetao konstantan dečji plač.

Kada neko kažnjava dvomesenu bebu, kao što je bio slučaj u našem gradu, ne možetre da ostate imni, i svi sistemi u lancu moraju da stave sva zakonska rešenja na raspolaganje i da reagujete na vreme – navodi Goran Javorac iz CZSR.

Najužasniji slučaj nasilja nad decom u Čačku se dogodio pre sedam godina kada je brutalno zlostavlljan tada šestogodišnji dečak B.P. Njegov očuh ga je intenzivno tukao gumenim gajtanom po nogama, glavi i čitavom telu, vezivao mu vrat pertlom od patika i naglo je povlačio levo-desno, vezivao mu ruke u predelu iznad šaka, i stavljao mu zadnjicu na usijanu ringlu šporeta. Pored toga što je dete u kontinuitetu maltretirano, utvrđeno je i da mu je uskraćivana hrana i da je bio veoma zapušten.

Očuh V.M. (41) suđen je na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

To je slučaj koji je po brutalnosti prevazišao sve koji su u poslednjih dvadesetak godina prijavljeni Centru. Bilo je i ima još užasnih slučajeva nasilja nad decom, ali, na sreću, nijedan nije bio ni blizu ovog – kaže Sanela Božović iz CZSR.

Izvor: Morava Info

Baner - Nasilje u porodici

BEZ KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR