Gornji Milanovac postao vlasnik Doma zdravlja na Rudniku

0
200

GORNJI MILANOVAC – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i vlasnik kompanije „Contango“ Darko Vukobratović potpisali su ugovor o poklonu nepokretnosti. Predmet ugovora je Dom zdravlja na Rudniku koji je od sada u vlasništvu opštine Gornji Milanovac.

dom-zdravlja-rudnik

Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što smo ovim lepim povodom ovde i to sa čovekom i kompanijom koji pokazuju značajan stepen društvene odgovornosti prema lokalnoj zajednici. Namera nam je da zdravstvenu zaštitu na Rudniku podignemo na viši nivo. To znači da ćemo sa tim stacionarom i Domom zdravlja napraviti jednu regionalnu zdravstvenu stanicu, za taj deo naše opštine, gde će moći da se obavljaju pregledi i da ljudi ne moraju dolaze do Milanovca za neke osnovne preglede. Takođe, plan je da ima jedno vozilo Hitne pomoći koje bi bilo non stop na raspolaganju Domu zdravlja Rudnik. Želimo da napravimo nekoliko centara (Pranjani, Beršići, Vraćevšnica i Rudnik) koji bi opsluživali građane u tim oblastima – istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Objekat Doma zdravlja na Rudniku je od 1963. godine u vlasništvu „Rudnika olova i cinka“, odnosno kompanije „Contango“, nakon privatizacije.

S obzirom na delatnost kojom se bavimo i našim radnicima je ponekad potrebna hitna medicinska pomoć iako se mi trudimo da do toga ne dođe, ali za svaki slučaj, nije loše da Rudnik ima osposobljen Dom zdravlja kako bi mogla da se ukaže adekvatna prva pomoć i da ima vozilo za transport povređenih. Samim tim što su gotovo svi naši zaposleni praktično i žitelji mesne zajednice Rudnik, dizanjem njihovog životnog standarda i boljom zdravstvenom zaštitom takođe utičemo i na njihov odnos prema poslu – rekao je vlasnik kompanije „Contango“ Darko Vukobratović.

Preduzeće „Rudnik i flotacija Rudnik“ će, bez naknade, omogućavati grejanje objekta.

BEZ KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR