Manje nasilja u školama gde je na dužnosti školski policajac

0
170

ČAČAK – Prema podacima Policijske uprave u Čačku u blizini čačanskih škola u školskoj godini 2015/2016. evidentirano je 116 ’’bezbednosno zanimljivih pojava’’. Praksa govori da je bilo mnogo manje problematičnih situacija u blizini škola u kojima ordinira školski policajac.

skolski-policajac

Ukupno je evidentirano 36 krivičnih dela u školama i školskim zonama. Od toga 13 u školama gde postoji školski policajac i 23 gde policajaca nema. Od tih 36 dela, 23 su krađe. Zabeležene dve teške povrede, 6 krivičnih dela uništenja tuđe stvari i sve u to školama bez policajaca – kaže Dušan Jovanović, pomoćnik komandira u PU Čačak zadužen za školske policajce i bezbednosno interesantne pojave i događaje u školama i školskim zonama.

U PU Čačak trenutno su raspoređena tri školska policajca, pošto trenutno nema dovoljno resursa za angažovanje većeg broja službenika.

Načelnik odeljenja policije PU Čačak Krasomir Krasić ističe da je svojevremeno bio veliki protivnik uvođenja institucije školskog policajca.

Praksa me je, međutim, demantovala. Analitički je dokazana oda znatno manje problema ima u zonama škola u kojima je svakodnevno na dužnosti školski policajac – naglašava Krasić.

Izvor: Morava Info

baner-vrsnjacko-nasilje

BEZ KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR