Gradonačelnik primio Čačane iz Studentskog parlamenta

0

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović primio je danas studente koji su članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu. To su naši sugrađani: Bojan Milenković, master student Ekonomskog fakulteta i predsednik Studentskog parlamenta; Dušan Lazović, student Elektrotehničkog fakulteta i potpredsednik Studentskog parlamenta; Pavle Nastić, student Ekonomskog fakulteta i član Senata Univerziteta, kao i studenti Fakulteta tehničkih nauka iz Čačka, Vuk Vasiljević, član Saveta fakulteta, i Nikola Lukić, student prodekan.

Prijemu je prisustvovao i Marko Parezanović, narodni poslanik Skupštine Republike Srbije.

Članovi Studenskog parlamenta su upoznali prisutne sa radom Parlamenta, svojim angažovanjem u njegovom funkcionisanju, situacijom na Univerzitetu i svojim fakultetima, kao i sa problemima studenata, posebno u oblasti studentskog standarda.

todorovic-studentski-parlament-2

Na prijemu je bilo govora i o odlasku mladih obrazovanih ljudi u inostranstvo (pretpostavlja se da oko 30 odsto studenata planira da posle diplomiranja zauvek napusti zemlju). Takođe, bilo je govora i o odlasku visoko obrazovanih kadrova iz našeg grada i nastojanjima lokalne samouprave da ove kadrove zadrži u Čačku. Gradonačelnik je obavestio naše mlade sugrađane o mogućnostima i aktivnostima koje Grad preduzima i koje će preduzeti da bi se prevazišla postojeća situacija.

todorovic-studentski-parlament-3

Gradonačelnik je podržao inicijativu studenata o osnivanju Udruženja čačanskih studenata, koje za cilj ima podršku budućim generacijama koje odlaze u naše univerzitetske centre širom Srbije, ali i generacijama naših sugrađana koji trenutno studiraju, kao i realizaciju aktivnosti u oblastima omladinskog aktivizma. Takođe, obećao je i konkretnu pomoć lokalne samouprave u realizaciji planova budućeg Udruženja čačanskih studenata.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka

BEZ KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR