Jugović u Čačku krenuo u kampanju za predsednika Srbije

1

ČAČAK – Bratislav Jugović (37) danas je i zvanično započeo predsedničku kampanju za predstojeće izbore za šefa države, koji će se, najverovatnije, održati u aprilu.

U trku za fotelju na Andrićevom vencu startovao je iz prostorija čačanskog Samostalnog sindikata, odakle je, kako kaže, pre desetak godina krenuo u političku borbu.

U ovu borbu krećem kao kandidat građana, jer smatram da levica mora da ima svog kandidata. Podneo sam ostavku na sve funkcije u Pokretu socijalista, ali sam i dalje član ove stranke, čime se ponosim. Ostavku sam podneo kako ne bih opterećivao odnose između PS i SNS, a poznato je da će PS na predsedničkim izborima podržati kandidata naprednjaka ko god to bio. To je častan Vulinov potez, jer je PS bio na listi sa SNS na parlamentarnim izborima, a ne kao Ljajić, koji je bio na istoj listi, a već najavljuje kandidaturu – rekao je Jugović, naglasivši da će jedino ukoliko Samostalni sindikat bude imao svog kandidata za predsednika odustati od kandidature i podržati tog kandidata.

Jugović je naglasio da “veruje u svoju pobedu”, istakavši da će se, ukoliko bude šef države, boriti protiv “lažnih diploma i lažnih “sega-mega” fakulteta”, protiv NATO integracija, a mišljenja je da odmah treba prekinuti diplomatske odnose sa “mafijaškom vlašću u Crnoj Gori”, kao i protiv “nabujalog fašizma u Hrvatskoj”. Smatra da Republika Srpska treba da se otcepi od BiH i da sa Srbijom napravi konfederaciju.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR