Mobilne medicinske ekipe obilaze čačanska sela

0

ČAČAK – Čačansko rukovodstvo dalo je nalog gradskoj Civilnoj zaštiti i gradskoj većnici zaduženoj za zdravstvo dr Slavici Dragutinović da zbog niskih temperatura i povećanog broja obolelih od gripa sprovedu akciju preventivnog pregleda stanovništva na seoskom području.

Akcija će početi 13. januara i prvo će biti obavljeni pregledi u najudaljenijim mesnim zajednicama. Prema planu, u toku dana obilaziće se dva do četiri sela, u zavisnosti od broja osoba koje je potrebno pregledati.

Pregledi će biti obavljani u prostorijama mesnih zajednica, ukoliko za to postoje adekvatni uslovi, ili kroz kućne posete, a shodno broju prijavljenih građana i njihovom trenutnom zdravstvenom stanju – navedeno je u saopštenju iz kabineta gradonačelnika.

Svi zainteresovani građani koji nisu u mogućnosti da se jave svom izabranom lekaru, mogu se prijaviti predsedniku Saveta svoje mesne zajednice ili šefu Službe za bezbednost i odbranu Grada Čačka Bratislavu Zečeviću na tel: 032/ 30 91 11, svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

Izvor: Morava Info

BEZ KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR