Todorović obišao radove na rekonstrukciji čačanske crkve

1

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović obišao je radove na obnovi hrama Svetog Vaznesenja, koji su otpočeli 20. decembra 2016. godine.

Protojerej Miroslav Petrov, starešina hrama Sv. Vaznesenja, upoznao je gradonačelnika sa planovima obnove, do sada izvršenim radovima, kao i o mogućnosti da se planirani rok za završetak prve faze radova produži.

Najvažniji radovi su radovi na statici hrama, kupole i zidova, kao i skidanje i restauriranje postojećih ikona na zidu koje imaju istorijski značaj.

Projekat obnove hrama uradio je CIP, a procenjena vrednost radova je oko 40 miliona dinara. Do sada je prikupljena trećina sredstava, a kompletna planirana obnova bi mogla da potraje i nekoliko narednih godina.

obnova-crkve-2

Vrednost za ovu, prvu fazu, radova na obnovi je 13,5 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije donirala deset miliona, dok je ostatak novca prikupljen od donacija vernika i privrednika iz Čačka i okoline.

Po rečima gradonačelnika, lokalna samouprava će, u skladu sa svojim ovlašćenima i mogućnostima, pružiti svu potrebnu pomoć u obnovi hrama Svetog Vaznesenja.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR