Čačak dobio 45 miliona dinara za program energetske sanacije zgrada i porodičnih kuća

1
821

ČAČAK – Iz kabineta gradonačelnika Čačka stigla je informacija informacija o merama energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na osnovu objavljenog javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike.

Informaciju prenosimo u celosti:

U budžetu Grada Čačka za 2022. godinu obezbeđena su sredstva u iznosu od 44.950.000 dinara za sufinansiranje energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova zamenom fasadne stolarije, zamenom termičkog omotača objekta, zamenom postojećeg grejača prostora (kotlova) efikasnijim i ugradnjom solarnih panela. Ministarstvo rudarstva i energetike – Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti odobrila je sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, svojim rešenjem, kojim su Gradu Čačku dodeljena sredstva u visini od 44.950.000 dinara.

Grad Čačak je dobio najveća finansijska sredstva od Ministarstva rudarstva i energetike – Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, od ukupno 151 jedinice lokalne samouprave, koje su učestvovale na objavljenom javnom pozivu.

Svi budući koraci i pravila u realizaciji navedenog Programa biće tehnički detaljno utvrđeni i precizirani u saradnji sa nadležnim Ministarstvom rudarstva i energetike i biće primenjeni na sve jedinice lokalne samouprave kojima su sredstva na navedenom javnom pozivu odobrena. Nakon donošenja rešenja o dodeli sredstava, očekuje se potpisivanje ugovora o realizaciji programa sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a nakon toga usvajanje potrebnih pravilnika i tekstova javnih poziva sa detaljno utvrđenim kriterijumima.

Prvo će biti objavljen javni poziv za privredne subjekte (direktne korisnike-dobavljače) za sve mere, a nakon izbora privrednih subjekata biće objavljen javni poziv za građane (krajnje korisnike) i ovom prilikom pozivamo naše sugrađane da učestvuju u realizaciji Programa energetske sanacije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakProsečna decembarska plata u Čačku za 5.000 dinara veća od novembarske
Sledeći članakSaobraćajna nezgoda u Trnavi: Sleteo s puta i završio u kanalu

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here