Direktor “MB Namenska“ bio u kontaktu sa zaraženim biznismenom iz Lučana, ali neće u izolaciju

8
5690
Radoš Milovanović; foto: Vojska Srbije/Promo

LUČANI – Zoran Pantelić, vlasnik firme “Panekspres“ koja je prevozila oružje GIM-a i lokalni funkcioner SNS, zaražen je koronavirusom i nalazi se u bolnici u Kragujevcu. Prema saznanjima Nova.rs, sa njim u kontaktu je bio i Radoš Milovanović, višedecenijski direktor firme “Milan Blagojević – Namenska“, koji nije u izolaciji i uprkos tome što je stariji od 65 godina svakodnevno ide na posao.

Da je Pantelić oboleo od koronavirusa za portal Nova.rs potvrdio je njegov sin Milan Pantelić.

Tačno je. Moj otac se trenutno nalazi na lečenju u Kragujevcu. On je stavljen na respirator i u stabilnom je stanju – kaže Pantelić.

On navodi da su članovi njihove porodice u samoizolaciji, ali da još nisu testirani.

Očekujemo da nas pozovu na testiranje. Sve sa kojima je moj otac bio u kontaktu obavestili smo da ima koronavirus – dodaje Pantelić.

Prema saznanjima Nova.rs, sa Zoranom Pantelićem nekoliko puta se sastao i Radoš Milovanović, direktor fabrike MB Namenska iz Lučana. Kako navodi naš izvor, njemu je policija naložila da ide u samoizolaciju, ali je on to odbio.

Milovanović, međutim, kaže da je “svega nekoliko sekundi bio preko puta Pantelića” i da je testiran.

Lekari su mi rekli da je sve u redu. Ispitan sam – navodi on za naš portal.

Milovanović inače ima 75 godina i uprkos merama Vlade, koje predviđaju zabranu izlaska za starije od 65 godina, on svakodnevno odlazi u fabriku, u kojoj je zaposleno više od hiljadu ljudi. Na pitanje zašto to radi, on kaže da se “ostavimo njegovih godina” i da ima veliku odgovornost.

Ja sam generalni direktor. Znate li šta to znači? Imam veliku odgovornost. Moram da radim. Ostavite se mojih godina. Dobio sam dozvolu da idem na posao – kaže Milovanović za naš portal.

Zanimljivo je da dvoje ministara u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić zbog godina starosti ne idu na sednice Vlade niti u kabinet, već posao obavljaju i koordinaraju od kuće.

Protiv direktora Namenske i još dvojice rukovodilaca fabrike u toku je sudski postupak. Oni su optuženi da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, 14. juna 2017. godine, kada se u fabrici dogodila eksplozije baruta u kojoj su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakJoš dve žrtve koronavirusa u Srbiji
Sledeći članakU Čačansku bolnicu stiže 400 skafandera

8 KOMENTARA

  1. Znači li to da, ako on umre sada, fabrika se zatvara i više ne postoji. Znači da je čovek nezamenljiv. Jedinstven u Srbiji. Svi drugi nesposobni. Pitajte predsednika Vučića da li je to u redu i jel može tako. Javno neka se izjasni o Milovanoviću.

  2. Gospodin je kao Fikret Abdic.Ima covek svoju teritoriju na kojoj vaze njegovi zakoni.Sta ima tu da se petlja drzava ili neko sa strane,valjda on zna sta jey najbolje za Dragacevo.A ionako jey proglasenje njegove opstine donne dagacevo samo pitanje dana.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here