Grad povećao sredstva za vantelesnu oplodnju sa šest na osam miliona

4
469

ČAČAK – Grad Čačak će i ubuduće snositi kompletne troškove parovima koji se odluče za vantelesnu oplodnju. Za tu namenu grad je u 2019. godini opredelio osam miliona dinara, što je dva miliona više nego prethodne godine.

Dosadašnja praksa pokazala je da se Gradskoj upravi na godišnjem nivou uputi oko 20 zahteva za finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju.

Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, žene koje do 42. godine života koje tri puta pokušaju vantelesnu oplodnju, stiču mogućnost da se ovom programu podvrgnu kroz finansiranje lokalne samouprave.

Grad Čačak finansira kompletan proces vantelesne oplodnje koji iznosi oko 300.000 dinara. Povećali smo novčana sredstva sa šest na osam miliona dinara, što je, imajući u vidu praksu od prethodih godina, sasvim dovoljno za sve zahteve koje naši sugrađani imaju prema lokalnoj samoupravi. Učinićemo sve da se proširi ova aktivnost i da roditelji imaju mogućnost da dobiju i drugo dete kroz proces vantelesne oplodnje. Za sada zakonska regulativa to ne dopušta, ali imamo ideju kao grad da oformimo posebnu stručnu komisiju koja bi davala saglasnost da možemo da obezbeđujemo sredstva i za drugo dete iz programa vantelesne oplodnje – kaže gradonačelnik Todorović.

 

Izvor: Morava info

Prethodni članakRadovan Đoković: Favoriti smo, to treba da dokažemo i na terenu
Sledeći članakIma li spasa za FK Borac? Veljo Ilić najavljuje proteste zbog stanja u klubu

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here