IN MEMORIAM: Vladimir Lojanica, dugogodišnji dopisnik “Blica“ iz Užica

0
683

Vladimir Lojanica, dugogodišnji novinar „Blica“ i osvajač brojnih nagrada za reportaže, humanost i ljudskost, preminuo je iznenada u 47. godini u Užicu.

Vladimir Lojanica novinarstvom je počeo da se bavi 2001. godine, a punih 19 godina radio je kao dopisnik “Blica“ iz Užica.

Dobitnik je nagrade „Zoran Tmušić“ koju opština Čajetina dodeljuje pojedincima za humanost i ljudskost u teškim vremenima. Tu nagradu poneo je zbog niza humanitarnih akcija koje su pokrenute nakon što je izdao zbirku reportaža pod nazivom „Gluv je dan bez ljudi“.

Prošle godine dobio je dve nagrade – drugu nagradu na konkursu za reportažu „Vladimir Vlada Ćosić“ u organizaciji M novina iz Sremske Mitrovice za reportažu „Zvonar dobroseličke crkve sanja da povede kolo“ objavljene u Blicu.

Krajem prošle godine dobio je nagradu „Dr Marko Mladenović“ za medijski doprinos borbi protiv depopulacije za 2022. godinu za reportažu „Očinske suze namučenog Borivoja“.

Od opštine Bajina Bašta 2016. godine dobio je zahvalnicu za iskazanu humanost i pomoć dečaku obolelom od retke bolesti Despotu Laziću u akciji „Srce za decu“. Te godine poneo je treću nagradu Internacionog festivala reportaže i medija „Interfer Zlatna Nika“ za društveno-odgovornu reportažu.

Na internacionalnom festivalu reportaže i medija „Interferer“ u Apatinu 2014. godine osvojio je drugu nagradu u konkurenciji novinska reportaža za reportažu „Sarino srce je puklo od tuge“.

Dobio je UNS-ovu godišnju nagradu „Laza Kostić“ za reportažu (2012), kao i dve nagrade „Dr Marko Mladenović“ Medijskog foruma u Topoli za doprinos borbi protiv bele kuge (2019. i 2022. godine).

Mesto i datum sahrane biće naknadno objavljeni.

Izvor: Blic

Prethodni članakU18 EP: Srbija slavila u finalu protiv Španije, tri igrača Borca na krovu Evrope!
Sledeći članakČačanske demokrate sugrađanima delile knjige

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here