Kartice “Tri plus” uručene porodicama sa troje i više dece u Gornjem Milanovcu

0
445

GORNJI MILANOVAC – Predsednik udruženja “Tri plus” Vladica Gavrilović i predsednik opštine Dejan Kovačević podelili su gornjomilanovačkim porodicama sa troje i više dece kartice “Cena minus za tri plus”, pomoću kojih će ostvariti brojne popuste na usluge.

Nikad nije kasno da pokažemo poštovanje prema onima koji su to zaslužili. Ukoliko ne bude šest puta više porodica sa troje i više dece Srbija će, nažalost, nestati, ali su ovi projekti upravo način da pokažemo da nećemo dozvoliti taj scenario. U Gornjem Milanovcu je uručeno 420 kartica koje omogućavaju besplatne usluge i popuste u preko 50 objekata u njihovoj opštini i u 150 objekata u Čačku. Šaljemo poruku da smo svi jedna generacija koja ima obavezu, prema našim potomcima da sačuva ovu zemlju ne kao što se radilo nekad žrtvovanjem, već rađanjem – rekao je Vladica Gavrilović predsednik pokreta za decu “Tri plus”.

Do sada se 11 lokalnih samouprava uključilo u ovu akciju. Danica Gačević jedna je od ponosnih majki koja je vlasnica tri plus kartice. Ona kaže da su njena deca najveće bogatstvo. Ova majka četvoro dece sa 22 godina rodila je prvo dete i kaže da je svaka pomoć u vidu popusta korišćenjem tri plus kartica višestruka.

Moja poruka je da su deca nešto što nas najviše drži u životu i da treba da se borimo za njih i da nas što više ima kao što kaže predsednik države – kome da ostavimo ove fabrike ako dece nema – kaže Danica.

Predsednik opštine, Dejan Kovačević, ističe da je preko 70 organizacija privrednih društava već ušlo u organizaciju “Tri plus”.

Mislim da je ovo dobar benefit za srpske porodice, jedan dobar korak za unapređenje života porodica sa troje ili više dece i lokalna saouprava je dosta toga uradila i pre samog udruženja Tri plus, ali jednostavno na ovaj način je mnogo lakše da ostvarimo zajedničke ciljeve. Organizacija Tri plus je jedan primer kako u Srbiji treba da funkcionišu udruženja građana i nevladine organizacije, kako jednostavno može da se pomogne sredini iz koje potičete, i kako može da se pomogne Srbiji. Odluke Skupštine opštine odnosiće se na stimulacije porodica da se šire, ali i da oni koji se odlučuju na prvo dete pripomognemo. Gornji Milanovac već ima dobre projekte i programe, poput podsticaja rađanja koji su veći nego u okruženju, 60 hiljada dinara za prvo i drugo, 100 hiljada za treće i svako naredno. A svako treće i naredno dete ima i besplatan boravak u vrtiću – izjavio je Kovačević.

Izvor: RINA

Prethodni članakU novoj zgradi Gradske biblioteke otvorena retrospektivna izložba “Štampana reč“
Sledeći članakMiladin Ševarlić: Nisam mogao da prihvatim odluku Dveri o napuštanju Skupštine

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here