Miladin Ševarlić: Nisam mogao da prihvatim odluku Dveri o napuštanju Skupštine

3
769

ČAČAK – Narodni poslanik u Skupštini Srbije Miladin Ševarlić napustio je poslaničku grupu Dveri, nakon što je rukovodstvo ove stranke zatražilo od svojih poslanika da bojkotuju skupštinske sednice.

U Narodnu Skupštinu sam ušao kao nestranačka ličnost preko koalicione liste Dveri – DSS. U našem radu i zajedničkom funkcionisanju nije bilo nikakvih problema sve do 11. februara kad je predsednik Dveri insistirao da svi odbornici i poslanici na lokalnom i nacionalnom nivou napuste skupštinska zasedanja. Tu odluku nisam mogao da prihvatim – kaže za RINU Miladin Ševarlić.

On ističe da je od rukovodstva zatražio jedan dan da odluči i nakon dvočasovnog razgovara sa zamenikom predsedenika poslaničke grupe Dveri ipak odlučio da napusti njihove redove.

Izabran sam da se zalažem za interese građana, za nacionalne interese i ekonomski održivu poljoprivredu. Imam mogućnost da svojim radom doprinesem boljitku ovog naroda i ne želim to da propuštam. Rad u Odboru za poljoprivredu, u Odboru za dijasporu je vrlo bitan i donosi brojne novine, tako da i dalje želim da učestvujem u tome – naglasio je Ševarlić.

Miladin Ševarlić rad u Narodnoj Skupštini nastavlja kao samostalni poslanik.

Na prvoj sledećoj redovnoj sednici nam sledi rasprava o dopunama i izmenama Zakona o bezbednosti hrane. Reč je o vrlo bitnim stavkama koje podrazumevaju primenu novih tehnologija u proizvodenji hrane, a druga bitna tačka jeste da li se u hranu može ubrojiti i ona genetsko modifikivana – kaže Ševarlić u izjavi za agenciju RINA.

Izvor: RINA

Prethodni članakKartice “Tri plus” uručene porodicama sa troje i više dece u Gornjem Milanovcu
Sledeći članakPromocija knjige “U predvorju pakla“ i tribina o političkim zatvorenicima u Srbiji

3 KOMENTARA

  1. E Sevarlicu, sve je razumljivo, ali da se toliko pravdas , to ne stima….
    Koliko kosta tvoja SUBSPECIJALIZACIJA za tebe i rodbinu…ili….

    Vi nas svi zastupate godinama…. od svega noshnja…gladac jadac….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here