Most na Kamenici gotov do Nove godine

1
1660

GORNJI MILANOVAC – Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radovi na rekonstrukciji mosta na reci Kamenici polako se privode kraju.

Radove je obišao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Kao što znate, u poplavama koje su bile prošle godine, dva mosta na reci Kamenici su stradala. Jedan upravo završavamo betoniranjem ploče. Želim da se zahvalim radnicima na velikom trudu. Za samo trideset jedan dan ozidati sve stubove, naliti ih, i na kraju postaviti ploču je zaista rekord. Ovaj most će do Nove godine biti u funkciji. Ostalo je samo da se ispita statika, kada se beton stegne i da se uradi asfaltni zastor. Hvala meštanima na strpljenju, izvođačima radova na ovako brzo obavljenom poslu, kao i nadzoru radova. Za sledeću godinu smo najavili da ćemo i drugi most rekonstruisati. Pri kraju smo projektovanja, tako da se nadam da ćemo već čim uđemo u sledeću godinu imati završene projekte i građevinske dozvole, kako bismo taj posao mogli da obavimo – rekao je Kovačević.

Radosav Marjanović, predstavnik nadzornog organa, osvrnuo se na dinamiku radova.

Radovi su u završnoj fazi, radi se betonska kolovozna ploča. Imali smo sreće sa vremenskim uslovima, jer je ovih dana otoplilo. Očekujemo da će most uspeti da dobro veže beton, kako bismo mogli da uradimo hidroizolaciju i asfalt – naveo je on.

Završetkom radova na rekonstrukciji mosta na reci Kamenici, ponovo će biti uspostavljen saobraćaj.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvaranje izložbe “Deca u ratu“ u Istorijskom arhivu
Sledeći članakNa listi RFZO novi inovativni lekovi za najteže bolesti, među njima i 16 najsavremenijih za onkološka oboljenja

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here