Najava razlaza u SzS: Sukob Obradovića i Đilasa zbog vakcina

4
1217

ČAČAK – Pokret Dveri nije potpisao apel Evropskoj komisiji za dobijanje “evropske vakcine” protiv koronavirusa, koju je incirala udružena srpska opozicija na čelu sa Savezom za Srbiju. Kako saznaje Nova.rs iz izvora bliskih SzS, ovim povodom došlo je do rasprave između Boška Obradovića, lidera Dveri, i Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, čija je partija jedna od incijatora apela.

Pored SSP, pomenuti apel su potpisale i Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Građanska platforma, Pokret slobodna Srbija, “Ne davimo Beograd”, Državotvorni pokret Srbije i Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Na naše pitanje zbog čega je došlo do sukoba sa Đilasom, Obradović je rekao da Dveri dele brojne stavove sa ostatkom opozicije, ali da ipak postoje teme po kojima se razlikuju.

Jedna od njih je upravo nabavka novih vakcina protiv koronavirusa. Mi tu imamo jedan znatno uzdržaniji stav od ostatka i vlasti i opozicije. Nije bilo nikakvog sukoba, izuzev ako se pod tim računa sukob mišljenja, što je normalna i uobičajena stvar u demokratiji. Mi smatramo da građani Srbije ne bi smeli da budu zamorčići bilo kakvih novih vakcina, bilo da one dolaze iz Kine ili Evropske unije. U tom smislu, smatramo da treba otvoriti široku javnu raspravu kakve su nam vakcine potrebne, da li imamo nacionalnu referentnu labaratoriju koja može da proveri njihovu ispravnost i zdravstvenu bezbednost – istakao je Obradović.

Lider Dveri je istakao da ga posebno brine iskustvo od pre 10 godina i činjenica da je epidemiolog Predrag Kon bio na čelu Kriznog štaba koji se borio sa epidemijom svinjskog gripa.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakMali: Od polovine avgusta program “Moja prva plata“
Sledeći članakU protekla 24 sata zabeležen najmanji broj prijema na kovid odeljenja u poslednjih mesec dana

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here