Nedimović u Čačku: Pogubna logika “neće nas“, poljoprivrednici moraju osigurati zasade

4
641

ČAČAK – I dalje je mali broj onih koji osiguravaju svoje zasade, izjavio je danas agenciji MNA ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, dodajući da će ove godine od elementarnih nepogoda biti zaštićena najugroženija područja.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Svi čekaju dejstvo države, protivgradnih strelaca, ništa se značajno ne povećava broj osiguranih lica i dalje je to na nivou 12, 13 odsto od ukupnog broja poljoprivrednika – rekao je Nedimović.

On je podsetio da su subvencije, odnosno premije za osiguranje i do 70 odsto.

Očigledno se nećemo nikada naučiti nekim stvarima i da svake godine mislimo neće nas – naveo je Nedimović.

Kada je reč o automatskim protivgradnim stanicama, on je rekao da je njihovo postavljanje završeno na području Valjeva, a da će ove godine to biti urađeno na području koje pokriva Radarski centar Bukulja.

Biće postavljena kompletna protivgradna mreža i u onom delu koji se tiče Republike Srpske koja će nam biti zaštita za zapadni deo Srbije. Ovaj sistem zaštite radimo i na području Radarskog centra Fruška Gora – istakao je Nedimović.

Izvor: MNA

Prethodni članakUroš Čarapić produžio ugovor sa Borcem
Sledeći članakDva pacijenta primljena na infektivno odeljenje, dva otpuštena na kućno lečenje

4 KOMENTARA

  1. Ministra bole uvo za seljake…prosle i pretprosle godine nepogode unistile Moravicke kraj i ti dosao da prodajes maglu…sto nisi zategao rhmz..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here