Oproštaj od Zorana Ilića, direktora OŠ “Milica Pavlović“: Bio si ljudina i poštenjačina, doneo si mir u našu školu

1
2552

ČAČAK – U svečanoj sali OŠ “Milica Pavlović“ u ponedeljak je održana komemoracija povodom smrti direktora te škole Zorana Ilića, koji je iznenada preminuo 24. novembra u jutarnjim satima.

Komemorativnom skupu su prisustvovali članovi Ilićeve porodice, kolege, prijatelji, predstavnici lokalne samouprave i Školske uprave.

Čuvaćemo u sebi sve ono što si duboko ugradio u nas. Bio si ljudina i poštenjačina. Doneo si mir u našu školu i u naša srca. Putuj sada u miru i ne brini, čuvaćemo tvoje dete i svu našu decu, a tebe pominjati, tužni zbog tvog odlaska, a radosni jer smo sa tobom proživeli najlepše dane u ovoj školi – rekao je Radovan Vasiljević, pomoćnik direktora OŠ “Milica Pavlović“.

Nastavnica biologije Biljana Uskoković Brković, opraštajući se od kolege, rekla je da škola na čijem je bio čelu nikada nije imala “ljudskijeg, dobronamernijeg i džentlmenski vaspitanijeg nadređenog“.

Kažu da samo dobar čovek može biti trajno srećan, a ja se nadam da će tvoja blagost i dobrota zračiti putevima kojima idu tvoji najmiliji, a da će deo te iskre ostati zauvek ovde u školi, da podseća da je jednom bio jedan predivan, prelep u srcu i duši kolega, koji je znao da bude čovek i gospodin – navela je ona.

Zoran Ilić rođen je 27. decembra 1967. godine u Čačku. Nakon završene osnovne i srednje škole u Arilju, upisao je Prirodno matematički fakultet u Kragujevcu, odsek biologija, gde je i diplomirao.

Radnu karijeru započeo je 1998. godine u OŠ “Dr Dragiša Mišović“, potom je radio u OŠ “Tatomir Anđelić“, a od 2001. zaposlen je u OŠ “Milica Pavlović“. Direktor ove škole postao je 2018. godine.

Zoran Ilić sahranjen je u ponedeljak na Gradskom groblju u Čačku.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanska bolnica dobija najsavremeniju magnetnu rezonancu, tehničari na obuci, nedostaju radiolozi
Sledeći članakRaspisan tender za izgradnju javne garaže u Čačku

1 KOMENTAR

  1. Tacno je da je Zoki doneo mir u skolu posle zla od naprednjacke direktorke koja je godinama remetila ljudske odnose. Nazalost, mirni, objektivni, odmereni ljudi nisu za ovo vreme i ne valjaju ni jednoj strani. Znali smo da se nervira, jede iznutra, da trpi pritiske sa raznih strana za zaposljavanja, da mora da ublažava razne frustracije i ekcese pojedinih zaposlenih i sl. Kad se na to dodaju genetski faktori, onda je svaki organizam kao tempirana bomba. Otišao je dobar i pošten čovek. Mnogo mi je zao Zokija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here