Ovo su najprodavaniji automobili u Evropi u 2018.

1
368

Potpuno očekivano, VW Golf i dalje je ubedljivo prvi na listi najtraženijih automobila na Starom kontinentu, ispred modela Renault Clio i VW Polo.

Ni u 2018. nije bilo iznenađenja kada je reč o najprodavanijem automobilu na evropskom tržištu. Na listi najtraženijih modela, objavljenoj na sajtu focus2move.com, koja predstavlja zbirnu prodaju iz 44 evropske zemlje, prvu poziciju drži neprikosnoveni Golf sa isporučenih 502.752 automobila.

Volkswagenov kompaktni model ubedljivo je prvi uprkos padu prodaje na godišnjem nivou od 8,8%, uzrokovanom pre svega najavljenom skorom smenom generacija.

Drugu poziciju zadržao je Renault Clio koji se tu nalazio i 2017, sa ukupno 365.508 prodatih vozila, uz neznatan pad od 0,7%.

Treći je još jedan Volkswagen – Polo, sa 313.449 isporučenih jedinica i rastom prodaje od 5,3%, čime je zadržao mesto koje je zauzimao i godinu dana ranije.

Što se tiče iznenađenja u vrhu, najviše je napredovao model Dacia Sandero, koji se sa 13. probio na 9. poziciju.

Jedini japanski (i azijski) model među prvih deset i dalje je Nissan Qashqai, koji je zabeležio pad prodaje od 7% u 2018, zbog čega je skliznuo sa odličnog 4. na i dalje dobro 6. mesto.

Na četvrtom mestu je Ford Fiesta, Peti je VW Tiguan, a sedma Škoda Octavia. Na osmom mestu je Peugeot 208, a na desetom Opel Corsa.

Izvor: B92

Prethodni članakMuškarac (70) udario glavom u saobraćajni znak, preminuo u hitnoj pomoći
Sledeći članakUhapšeni razbojnici koji su za tri meseca opljačkali 24 kuće u okolini Čačka

1 KOMENTAR

  1. Vidi Škodilak Oktavia na 7 mestu ? Ovo nije tačno. Dali je moguće ? …a ne, vi morate doći iz EU da vam Čačani otvore oči i pokažu Škodilak verzije…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here