Počelo prijavljivanje za besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog na FTN

0
105

ČAČAK – Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačka počelo je prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za prijemni ispit koji prethodi upisu u prvu godinu studija u školskoj 2019/2020. godini. Prijavljivanje se obavlja popunjavanjem elektronskog obrasca na sajtu FTN (ftn.kg.ac.rs) i trajaće do 7. marta 2019. godine.

Kandidati se po slobodnom izboru opredeljuju za pohađanje nastave iz jednog od šest predmeta (matematike, osnova elektrotehnike, fizike, informatike, organizacije i osnova preduzetništva), koji su ponuđeni za studijski program na koji žele da konkurišu. Budući studenti biraju jedan od četvorogodišnjih studijskih programa osnovnih akademskih studija: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, Mehatronika, Informacione tehnologije, Inženjerski menadžment i Preduzetnički menadžment ili petogodišnji studijski program integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika.

Pripremna nastava će se održavati subotom i realizovaće je nastavnici i asistenti FTN. Ovo je jedanaesta generacija maturanata kojima je omogućena besplatna pripremna nastava na FTN u Čačku i do sada je pohađalo oko 3.300 kandidata iz više gradova.

Dosadašnje iskustvo pokazuje da su na prijemnom ispitu bolju uspešnost pokazali polaznici ovog programa, a cilj FTN je da se pored omogućenog sticanja znanja, kandidatima olakša pristup prijemnom ispitu podsticanjem samopouzdanja i eliminacije treme pred važan događaj kao što je upis na fakultet.

Izvor: FTN

Prethodni članakVeliki rival iz SFRJ stiže u Čačak: Put do plej-ofa vodi preko Splićana
Sledeći članakČačak na putu da dobije fabriku za preradu otpadnih voda

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here