Potpisani ugovori o subvencijama za čačanske poljoprivrednike, iz budžeta izdvojeno 67,5 miliona

0
994

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je u velikoj sali Kulturnog centra svečano dodelio ugovore o podsticajnim sredstvima za čačanske poljoprivrednike.

Ove godine za subvencije poljoprivrednicima iz gradskog budžeta izdvojeno je 67.500.000 dinara, a lokalna samouprava je za različite potrebe poljoprivrednika i poljoprivredne proizvodnje u 2023. godini ukupno opredelila 94.500.000 dinara.

Poljoprivredni proizvođači dobili su subvencije za devet novih traktora, 21 poljoprivrednik kupio je zemljište uz podsticaj grada, dok je više od njih 250 kupilo različite priključke, opremu za navodnjavanje…

Uz sredstva od Instututa za voćarstvo, oko dva miliona dinara, izdvajanja za protivgradnu zaštitu, prevoz rinfuznog kukuruza, edukaciju u inostranstvu i prvi put 13 miliona dinara za subvencije za đubrivo, ukupno je iz gradske kase izdvojeno 94,5 miliona dinara za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Naravno, uvek smo tu da poboljšamo sve uslove na selu, pa tako u ove nabrojane investicije, nismo uključili sve infrastrukturne radove na poboljšanju uslova na ruralnom području, bez kojih svakako ni jedna vrsta proizvodnje ne bi mogla da ide u uzlaznom pravcu – rekao je Todorović.

On je podsetio da je u proteklih sedam godina budžet za poljoprivredu povećan četiri puta i najavljujući za narednu godinu povećanje procenata za pojedine mere.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBesplatan koncert Alena Islamovića u Čačku
Sledeći članakPlanska isključenja struje za petak, 24. novembar

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here