Promenjena odluka: Restrikcije vode, ukoliko ih bude, trajaće po 12 sati, svi će imati vodu za piće

4
1313

ČAČAK – Zbog smanjenja nivoa vode na vodozahvatu “Ševelj” sistema za vodosnabdevanje “Rzav” Arilje , na predlog JKP “Vodovod” gradski većnici u Čačku danas su doneli odluku da ovo javno preduzeće može vršiti restrikcije vode isključivanjem podsistema, čime bi dotok vode u rezervoare bio isključen po 12 časova.

Mesne zajednice su grupisane tako da bi u istom intervalu bez vode, ukoliko za tim bude potrebe, bili meštani mesnih zajednica Vidova, Rošci, Prijevor, Prislonica, Mojsinje, Donja Trepča, Jezdina, Loznica i Trnava.

U drugoj grupi su Trbušani, Miokovci, naselje Šebeci, Rakova, visinska zona u Preljini, Kulinovci i Loznica.

Jučerašnji predlog da podsistemi u ovim mestima budu isključeni 24 sata je priomenjen, a po novoj odluci restrikcije bi trajale 12 sati.

Ukoliko bude restrikcija vode na 12 sati, nakon isključenja, u rezervoarima će ostati određena količina vode, tako da bi racionalnom potrošnjom meštani ovih mesnih zajednica te rezerve mogli da crpe za piće i higijenu čak i 12 sati. Samo je značajno da potrošnja zaista bude samo za ono što je neophodno – apelovao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Iz ove odluke su izuzete mesne zajednice Parmenac i Stančići, jer su one direktno povezane na vodosistem Rzav, tako da bi njihovim isključenjem meštani odmah ostali bez vode. Takođe, restriktivne mere se neće primenjivati u Gornjoj Trepči, odlučili su većnici, zbog toga što se u banji nalazi dosta pacijenta, čiji bi oporavak mogao biti ugrožen zbog restrikcije.

Na sednici Gradskog veća takođe je odlučeno da se razmotri zahtev za smanjenjem biološkog minimuma i time obezbedi dodatnih 100 litara u sekundi za ceo vodosistem Rzav, odnosno 50 litara u sekundi za Čačak.

Predstavnici JKP “Vodovod”, komunalne milicije i komunalne inspekcije su na terenu i kontrolišu potrošače, s obzirom na to da je još u subotu doneta odluka da se voda ne sme koristiti za zalivanje bašti, trotoara ili pranje vozila, već isključivo za piće i higijenu.

Ukoliko bude moralo da dođe do restrikcija, javnost će, kako je najavljeno, biti informosana putem medija.

Izvor: Morava info

Prethodni članakĐorđe V. Ćurčić i Stefan Janković sa U18 reprezentacijom na FIBA čelendžeru u Skoplju
Sledeći članakVranini, Čičini i Strahinjini drugovi okupili se i ove godine, ali oluja sprečila revijalnu utakmicu na “Drvomipeksovom“

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here