Rubaković (Dveri): Kako je moguće da i dalje ne znamo ko zagađuje čačanske reke?

11
725
Biljana Rubaković

ČAČAK – Višemesečni problem zagađenja Morave i Lupnjače nije političko pitanje, već je pitanje zdravlja građana Čačka, kaže odbornica Dveri resorno zadužena za ekologiju Biljana Rubaković.

Ona navodi da javnost i dalje nije dobila odgovore na pitanja ko truje Moravu i o kojim se štetnim materijama radi, podsetivši da je prvo zagađenje ovog tipa registrovano još 16. aprila 2017. godine.

Do sada se sve svodilo na medijsko prepucavanje da li je zagađivač “Sloboda“ ili ne. Nas to ne interesuje već nas interesuje da se otkrije ko jeste zagađivač naših reka – navodi Rubaković.

Prema njenim rečima, stranka kojoj pripada uputila je zvanične dopise ministarstvima zaštite životne sredine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zdravlja, odbrane, kao i komunalnoj inspekciji grada Čačka i Zavodu za javno zdravlje, kojima traže da se reši veliki ekološki problem u gradu Čačku.

Ovo nije političko pitanje, već pitanje zdravlja građana Čačka. Nadamo se da ćemo dobiti odgovore koje tražimo. Ako su već urušene institucije, verujemo da postoje savesni pojedinci koji će reagovati. Nedopustivo je da javnost apsolutno ništa ne zna o zagađivanju reka i da vi svaki put kada padne kiša imate naftne mrlje. Da li je nafta, da li je piralen, da li su su to neki toksini, da li je nešto što je kancerogeno? Ništa ne znamo i u tome je najveći problem – zaključila je Biljana Rubaković.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Triptih o radnicima“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu
Sledeći članakKinesku kompaniju koja gradi autoput Čačak – Požega prate brojne kontroverze od Afrike do Australije

11 KOMENTARA

  1. Pojedini odbornici treba prvo ličnu higijenu da dovedu u red, pa da krenu da čiste moravu na primer da izvade blato iz noktiju

  2. Ovima iz Dveri otišli najbolji ljudi, ljudi koji su napravili nešto u životu, a niko im ne prilazi zato i služe samo za ova saopštenja pravi smehotres

  3. Pa zahvatite vodu i odnesite u laboratoriju i potom rezultate sa dokumentacijom predstavite javnosti vec jednom! Smucili ste mi se svi vi sa vasim saopstenjima! Uradite nesto korisno i konkretno!

  4. Zamislite promeni se vlast u Cacku i o necemu pocne da se pita ovaj Sretenovic sto viri na fotografiji. Smehotresno zar ne?

  5. A sta ste vi iz Dvreri uradili po tom pitanju osim sto lamentirate na konferencija i u saopstenjima? Jeste li mozda pokrenuli neku akciju? Jeste li mozda nekad tu temu stavili u prvi plan na protestima? Jeste li blokirali rad skupstine ili sl? Niste! Onda tisina, isti ste!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here