U gornjomilanovačkom naselju Ivice otvoreno dečje igralište, najveće u gradu

0
142

GORNJI MILANOVAC – U gornjomilanovačkom naselju Ivice otvoren je park sa dečjim igralištem, sportskim terenima i teretanom na otvorenom.

Reč je o najvećem igralištu na otvorenom na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Želim da se zahvalim ministru Aleksandru Martinoviću i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, za izgradnju ovog igrališta. Od pomenutog Ministarstva mi smo dobili 15 miliona dinara. Ovo nije prvi put, naša saradnja traje dugi niz godina, imamo jako dobru saradnju, realizujemo dobre projekte što ćemo nastaviti da činimo i u budućnosti. Mi ćemo i naredne godine učesvovati na konkursu kod Ministarstva za dodelu sredstava za izgradnju dečjih igrališta, što znači da ćemo se truditi da i za decu u drugim delovima grada opremimo dečje parkove, u skladu sa kapacitetima naše opštine koja takođe finansijski učestvuje u izgradnji. Za sada najveći broj zahteva za otvaranje dečijeg parka stiže iz naselja Backovac, gde je takođe koncentrisano dosta dece, a imamo i opštinske parcele u pomenutom delu, tako da ćemo gledati da Backovac dobije slično igralište za decu poput ovog u naselju Ivice – izjavio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Ukupna vrednost radova na izgradnji dečjeg igrališta je 22.856.906,00 dinara. Učešće Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave je 15 miliona dinara, a ostatak je finansirala opština Gornji Milanovac.

Mislim da smo napravili jedan dobar posao i mislim da će deca i mladi koji budu koristili ovo igralište kao i naravno svi drugi građani Gornjeg Milanovca imati zaista prilike da uživaju dok se bave različitim vidovima sporta, odnosno fizičke kulture. Mi ćemo nastaviti saradnju sa opštinom Gornji Milanovac, već početkom sledeće godine raspisaćemo ponovo javni poziv za finansiranje projekata iz našeg budžetskog fonda i opština Gornji Milanovac može da računa na našu pomoć i našu podršku za ovakve ili neke slične projekte. Interes nam je da između ostalog i ova deca i ovi mladi ostanu u Gornjem Milanovcu, da ostanu u svojim sredinama, da im stvorimo pristojne uslove za život, jer ništa nismo napravili ako nam se najveći deo stanovništva skoncentriše u Beograd, Novi Sad i u nekoliko velikih gradova – rekao je Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave, koji je posetio Gornji Milanovac.

Otvaranju je prisustvovao i načelnik Moravičkog okruga Marko Parezanović.

Igralište za decu u naselju Ivice je peto na području grada koje je otvoreno u poslednje tri godine. Sadrži mini fudbalski teren sa veštačkom travom, basket teren, teretanu na otvorenom i brojne sprave za igru i zabavu najmlađih.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanske balerine studija “Adagio AS“ osvojile Gran pri na Dečjem baletskom festivalu u Beogradu (FOTO)
Sledeći članakSvečano otvaranje izložbe povodom velikog jubileja – 50 godina kultnog časopisa “Gradac“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here