U Konjevićima na 3,5 hektara zasađeno 1.000 sadnica kanadske topole (FOTO)

6
1074

ČAČAK – U akciji Grada Čačka, Javnog preduzeća “Srbijašume“ i kompanije “P…S…Fashion“, u Konjevićima je na površini od 3,5 hektara zasađeno 1.000 sadnica kanadske topole.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da je ovo samo početak opsežne kampanje ozelenjavanja na teritoriji grada Čačka.

Nastavićemo još intenzivnije na jesen, kada planiramo, sa istim partnerima, da oplemenimo tlo koje je 2014. bilo zahvaćeno požarom i tom prilikom opustošeno. U Gornjoj Gorevnici i jednom delu Miokovaca će biti zasađeno oko 15.000 stabala, koja će obogatiti ovaj deo teritorije našeg grada – izjavio je Todorović.

U kompaniji “P…S…Fashion“ planiraju da akcije poput ove budu tradicionalne i da se realizuju dva puta godišnje – na proleće i na jesen.

Videli smo šta je jedan virus koji napada pluća napravio čovečanstvu, privredi, ljudima. Šume su pluća planete, a i ona su tokom proteklih više desetina godina uništavana. Mislim da je ovo najbolji način da lečimo našu planetu. Verujem da će ovo biti samo jedan mali deo te akcije i voleo bih da to vidim na svim meridijanima. Počeli smo, naravno, od svog grada, ali želimo da istu stvar radimo i u drugim opštinama – izjavio je vlasnik kompanije “P…S…Fashion“ Predrag Pantović.

U “Srbijašumama“ navode da će ova i predstojeće slične akcije doprineti poboljšanju kvaliteta vazduga u gradu na Moravi.

Teren na kojem su zasađene sadnice kanadske topole pripremili su radnici Javnog preduzeća “Gradsko zelenilo“.

Uspeli smo da dobijemo jedan zaista kvalitetan zasad kanadske topole – izjavio je direktor tog preduzeća Dragan Nikolić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMuškarac (50) izgubio bitku sa koronom u čačanskoj bolnici, raste broj prvih pregleda
Sledeći članakKako da se skuplji kredit zameni jeftinijim kod druge banke, bez administrativnih procedura

6 KOMENTARA

  1. Ne lupaj Bobane molim te. Ne znam ništa o toj topoli ali verujem ljudima koji su odgovorni za sadnju. I sigurno vode računa o zdravlju ljudi. A ti malo malo pa nešto pametuješ.

  2. Kanadska topola (euroamericana) nema nikakav značaj u medicini jedino pravi ozbiljne alergijske probleme kod ljudi. U vreme kad se još vodilo računa o ljudima , bio je donešen i zakon protiv sađenja tog drveta

    • Ovo je potpuna istina!!!! U Beogradu se tokom osamdesetih, posađeno donacijom iz šezdesetih i sedamdesetih godina, ovo drveće seklo i sklanjalo iz naseljenih područja jer je polen kanadske topole jedan od najjačih alergena!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here