Večeras u Kulturnom centru program posvećen Đorđu Balaševiću

5
785

ČAČAK – U velikoj sali Kulturnog centra Čačak večeras će biti održano veče posvećeno velikom srpskom i jugoslovenskom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Tom prilikom biće promovisana knjiga o Balaševiću “Panonski admiral“, autora Ivana Ivačkovića.

Napisavši knjigu “Panonski admiral“, novinar i muzički kritičar Ivan Ivačković predočio je publici istorijat jednog specifičnog muzičkog žanra koji možda nema ime, ali ima prezime – Balašević. A pritom ima i nadimak: Đole. Naravno i pseudonim: Panonski mornar. Ova knjiga je knjiga o jednoj velikoj karijeri pesnika, zbirka velikih ličnih i kolektivnih sećanja Đorđa Balaševića. Najpre ćemo ga pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi. Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama.

“Panonski admiral“ je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu. Ovo je radna biografija o pesniku koji će ostati važan od Bitole do Kranja, čije pesme uspevaju da osvoje svaku narednu generaciju – navode organizatori.

Gosti večeri su: Ivan Ivačković, autor knjige, rok kritičar, novinar i pisac, Bilja Krstić, muzičar (Rani mraz, Bistrik) i Dušan Vesić, rok kritičar i urednik knjige.

Početak je u 19:30, a ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakLedeni dani do subote
Sledeći članakOd 15. februara blokada magistralnog puta Čačak-Užice

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here