Uhapšena tročlana grupa iz Čačka zbog malverzacija sa invalidskim penzijama, krivična prijava i protiv doktorke

10
6013

ČAČAK – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su D. M. (59), M. T. (38) i D. P. (69), svi iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, a protiv tridesetosmogodišnjeg sugrađanina podneli su krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio isto krivično delo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita krivična prijava je podneta i protiv jedne lekarke čačanske bolnice.

Četvoro osumnjičenih za davanje mita se terete da su tokom 2019. godine i 2020. godine osumnjičenoj lekarki, u različitim situacijama, prilikom pregleda davali novac u ukupnom iznosu od preko 1.000 evra, kako bi im izdavala adekvatne izveštaje lekara specijaliste – navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičeni su, kako navode, na osnovu tih izveštaja hteli da ostvare prava na invalidsku penziju, produženo bolovanje ili bolju medicinsku negu.

Osumnjičeni D. M, M. T. i D. P. su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Blic

Prethodni članakNerandžić: Znamo kako treba da igramo protiv Mornara, dva puta smo ih pobedili
Sledeći članakOd posledica infekcije koronavirusom preminuo mladi čačanski lekar Slobodan Blagojević

10 KOMENTARA

  • Ona nije primila mito već je učesnik u prevari davanjem lažne dijagnoze. Treba je odmah suspendovati i za primer objaviti ime. Sramoti ostale doktore koji daju živote u ovim vremenima.

    • Nemam lidera a i ne znam ko je ta doktorka. Ti si upućen u sve abrove u bolnici umesto, kao sindikalac, da braniš prava radnika i pacijenata. Misliš da si pametan a u stvari si sitna duša. Sramota je da jedan odbornik botuje po portalima i pljuje opoziciju. Mada, da ti nije SNS_A ne bi ni ušao u skupštinu. Čak koristiš i tuđa imena za komentarisanje. Sitna duša.

     • Ne znas ko je ta doktorka?Znaci lider te izbacio iz konbinacija shvatio da samo mozes biti prosvetni stolar.

   • Bravo! Danas je od covida umro Slobo Blagojević, boreći se svim snagama za živote svojih pacijenata. Divan čovek, blage naravi, sjajan lekar. A ova bruka celu struku zbog 1000e !!?? To je sraman čin u ovim teškim vremenima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here