Zatvorska kazna za alkoholnog rekordera: Vozio sa 5,49 promila alkohola u krvi, u autu bilo troje dece

5
3863

ČAČAK – Prekršajni sud u Čačku osudio je tridesetpetogodišnjeg S. K. iz okoline Čačka na kaznu zatvora od 45 dana zbog vožnje u stanju teške alkoholisanosti, saznaje Morava info.

On je krajem maja ove godine u Parmencu, vozeći “škodu“ u pravcu Ovčar Banje, zaustavljen od strane policije i alkotestiran. Etilometar je utvrdio da je u krvi imao čak 5,49 promila alkohola! U tom trenutku u automoblilu je bilo i njegovo troje maloletne dece uzrasta od sedam do 10 godina.

S. K. je zahtevao ponovnu analizu krvi, zbog čega mu je sat i po kasnije u Opštoj bolnici uzeta krv na analizu. Rezultati su pokazali da je u tom trenutku imao 3,92 promila alkohola u organizmu.

On je osuđen na 45 dana zatvora, novčanu kaznu u iznosu od 130.000 dinara i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju 11 meseci.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRužić: Školska godina počinje 1. septembra, nastava neposredna i bez ograničenja broja učenika u odeljenjima
Sledeći članakTviter suspendovao naloge 12 poslanika, među njima i Čačanin

5 KOMENTARA

  1. Ovo je za trajno oduzimanje dozvole kao i zatvorsku kaznu za pokušaj ubistva tri maloletna deteta.
    Rekorder je reč koja u svom značenju ima pozitivnu konotaciju, pa stoga Vaš naslov teksta rekorder u pijanstvu i promilima alkohola smatram neprimerenim. Kao da upućujete čestitke budalama uz poziv da se rekord obori u nekom sledećem pokušaju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here