Aktivirana kovid ambulanta u Ljubiću, u subotu i nedelju smanjen broj pregleda u Domu zdravlja

1
1649

ČAČAK – Građani koji imaju visoku temperaturu i simptome slične korona virusu, od jutros se mogu pregledati i u kovid ambulanta u Ljubiću.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Na ulazu u Hitnu pomoć postoji još jedna ambulanta, takozvana soba za izolaciju, navodi direktor Dom zdravlja Aleksandar Pajović, dodajući da je to urađeno kako bi se razdvojili pacijenti koji dolaze po redovnu terapiju i oni koji imaju sumnju na COVID-19.

Pajović je agenciji MNA rekao da je situacija tokom vikenda bila nešto bolja, odnosno da je bio manji broj pacijenata.

U petak smo na nivou čitalog Dom zdravlja, uključujući i ambulante imali više od 150 pacijenata, a onda smo u subotu zabeležili pad, nešto manje od 100, dok je u nedelju pregledano njih 79 – naveo je Pajović.

Prema njegovim rečima, danas se očekuje nešto veći broj pregleda, ali smatra da se trenutna situacija polako smiruje.

On je naveo i da je tokom pre podneva pregledano oko 90 osoba sa povišenom temperaturom.

U dvorištu Doma zdravlja, u privremenoj ambulanti, odnosno mobilnom kontejneru, rade se testiranja – rekao je Pajović, podsetivši da se testiranje i vađenje krvi radi i u ambulanti Ljubić.

Pajović je izneo podatak da je do 11:00 sati testirano više destina građana.

Postoje procedure da bi se neko testirao. Ta osoba mora imati ili visoku temperaturu ili neki od simptoma gde se upućuje na brzi test. Ukoliko je na brzom testu pacijent pozitivan onda se on upućuje na takozvani bris ili PCR test – zaključio je Pajović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

I dok nadležni poručuju da testova ima, kao i da se u par slučajeva dogodilo da je pacijentima rečeno da dođu sutradan na testiranje, pojedini građani negoduju i tvrde kako testova nema dovoljno.

Ispred mobilnog kontejnera kod Doma zdravlja, gde se vrše testiranja, oko 11:30 časova zabeležen je veći broj građana koji čekaju u redu da bi se testirali.

Izvor: MNA

Prethodni članakKorona ne posustaje: Još 20 kovid pozitivnih osoba iz Čačka
Sledeći članakČačanin preminuo od koronavirusa u kragujevačkoj bolnici

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here