Aktivisti Kancelarije za mlade učestvovali u akciji čišćenja Zlatara

0
221

ČAČAK – Kancelarija za mlade učestvovala je u dvodnevnoj ekološkoj akciji čišćenja Zlatara koju je organizovalo Udruženje “Srbija za mlade“.

Udruženje “Srbija za mlade“ već petu godinu organizuje ovu akciju u želji da jednu od najlepših destinacija u Srbiji učini čistijom i spremnijom za predstojeću sezonu.

Mladi iz Udruženja i čačanske Kancelarije za mlade očistili su mesta na planini koja su bila zaprljana smećem, uključujući i obale Radoinskog jezera. Pored ekološke akcije učesnici su imali pešačku turu na Zlataru, gde su uživali u lepotama pejzaža naše zemlje i očaravajućim pogledima. Ovakve akcije mnogo znače mladima, jer se povezuju sa prirodom i shvataju značaj očuvanja prirode, odnosno zdrave i čiste planete Zemlje. U poslednjih nekoliko godina mladi se uključuju u ovakve aktivnosti, zbog toga što su mnogo više svesni ekoloških problema koji nas okružuju. Kancelarija za mlade poziva mlade da se pridruže narednim akcijama koje za cilj imaju očuvanje životne sredine i osvešćivanje šire populacije o temama od životnog značaja – navode u Kancelariji za mlade.

Akciju “Očistimo Zlatar“ podržali su i TO Zlatar i TO Sjenica.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPredstava “Feliks i Doris“ na velikoj sceni Doma kulture
Sledeći članakZanemarljiv broj novozaraženih u Čačku i Moravičkom okrugu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here