Aleksa Avramović pred hiljadama Čačana: Ovo su najlepši dani u mom životu (FOTO)

3
3775

ČAČAK – Nekoliko hiljada ljudi, uglavnom mladih Čačana, okupilo se danas na Gradskom trgu da pozdrave članove tima i stručnog štaba reprezentacije Srbije koji su se u nedelju okitili srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Manili.

Do improvizovane bine na gornjem platou Aleksa Avramović, Marko Marinović i Feđa Sretenović stigli su u oldtajmeru, jedva se probijajući između špalira razdragane dece koja su želela da budu što bliže svom novom idolu – Aleksi Avramoviću.

Kada je stupio na binu, plejmejker reprezentacije Srbije uhvatio se za glavu jer nije mogao da veruje koliko ga je ljudi dočekalo. Usledilo je skandiranje “Aleksa, Aleksa…“.

Puno mi je srce. Ova tri poslednja dana su mi nešto najlepše što mi se dogodilo u životu. Hvala mom Čačku i svima vama što ste došli da nas dočekate. U Manili smo dali hiljadu posto naših mogućnosti u nadi da ćemo vas ujediniti i da ćemo doneti nešto veliko kao što je plasman na Olimpijske igre ili medalja na Svetskom prvenstvu. Vratili smo se sa srebrom i to je ono o čemu sanja svako dete koje počne da trenira košarku, da jednog dana obraduje svoj narod. Na sreću, uspeo sam u tome, svi mi smo uspeli u tome. Hvala vam puno, ovo su trenuci koje ću pamtiti ceo život. Pokazali smo još jednom zašto je Čačak košarkaški centar sveta – rekao je Aleksa Avramović.

Reprezentativac Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine, a sada pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Marko Marinović Malina rekao je da je odmalena sanjao da mu se ovako nešto desi u njegovom rodnom gradu.

Zahvalite se Aleksi koji je proneo slavu čačanske košarke, ne samo u Srbiji, nego u celom svetu – počeo je on svoj govor.

Potom se osvrnuo na anegdotu o kojoj su Aleksa Avramović i on govorili tokom Svetskog prvenstva.

Nas dvojica živimo u kraju koji je već doneo jednu zlatnu medalju iz Manile i malo nam je falilo da u kraj vratimo još jednu zlatnu medalju iz istog grada. Podsetriću da je Dragan Kićanović pre 45 godina sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju iz Manile. Aleksa je doneo srebro koje sija kao zlato. Hvala vam puno, još jednom smo pokazali da smo najkošarkaškiji grad na svetu – poručio je popularni Malina.

Kondicioni trener reprezentacije Feđa Sretenović poručio je da je divno biti Čačanin ovih dana i da se osećala velika podrška navijača.

Zaista je tokom proteklih dana lebdelo to lepo osećanje da će se dogoditi velike stvari. Hteo bih da se zahvalim porodicama koje su trpele zbog našeg odsustva – rekao je Sretenović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDS Čačak: Formirati komisiju koja će utvrditi stanje na odeljenjima čačanske bolnice
Sledeći članakPrevrnuo se traktor u Lipnici, vozač završio na intenzivnoj nezi

3 KOMENTARA

  1. Ovaj skup, kao I svi dosadasnji dokazuju da su vredniji od cistoga zlata. Vreme je da gledamo ovakve dogadaje koji plene jedinstvom, mladoscu, lepotom. Hvala svima koji su tome doprineli a najvise sportistima.

  2. Bravo Cacani. Osvetlali ste obraz gradu kosarke. Nisam ni sumnjao. Dzaba nevernim Tomama da pljuju sopstveni otrov. Bojim se da se sami ne otruju u njemu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here