Asfaltirano 650 metara Petrovića puta u Vidovi

6
380

ČAČAK – U Vidovi je završeno asfaltiranje takozvanog Petrovića puta, koje je sa četiri i po miliona dinara finansirano iz gradske kase.

Saobraćajnica, veoma važna za meštane ovog sela, dugačka je 650 metara.

Na zahtev meštana Vidove, preko mesne zajednice, Grad Čačak je izdvojio novac za asfaltiranje saobraćajnice u dužini od 650 metara. U ovaj deo sela je asfalt stigao prvi put i veoma mi je drago, jer ovde žive mladi ljudi, koji rade u Čačku, ali ne žele da napuste svoje rodno selo. Lokalna samouprava će se truditi da njima, ali i svim ostalim Čačanima koji žive na seoskom području, obezbedi adekvatne uslove za život, koje do sada nisu imali – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je danas posetio Mesnu zajednicu Vidova.

On je rekao da bi tokom sledeće godine trebalo da bude asfaltirano još oko 200 metara puta u selu na samom prilazu obroncima Kablara, a planirana je i rekonstrukcija mosta koji spaja Vidovu i Prijevor.

Predsednik MZ Vidova Marko Krstović podsetio je da je Petrovića put bio neasfaltiran i da je dugi niz godina stvarao velike probleme meštanima.

Čim bi pale veće kiša voda odnese put, po putu su bile velike rupe i kanali. U maju u junu ove godine četiri puta je izlazio skip da bi koliko-toliko sanirao put. Za 30 godina, koliko pamtim, ovaj put je sigurno 15 puta bio podasipan, tako da je za nas veoma važno što smo konačno dobili asfalt – rekao je Krstović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU nedelju sa Gradskog trga startuje 14. čačanska “Biciklijada“
Sledeći članakPostavljen prvi sloj asfalta u Ulici kralja Petra Prvog

6 KOMENTARA

  1. Ljudi pa ovo je biciklisticka staza, sramota kako se 50 miliona evra koju Gradska Uprava ima na raspolaganju godisnje trosi? Za 11 godina su sa 550 miliona evra mogli da pozlate puteve po Cacku !

      • Evo da vam odgovorim, Milun vlada 11 godina na papiru da se razumemo a pre toga je vladao Velja zna se kome je blizak taj..svake godine je budjet 50 miliona evra a sad naskace na 60 miliona evra. Jel ste vi svestni da je mogao sa tim parama da napravi ovakve biciklisticke staze do Jeruzalima. Inace za informaciju onih koji nisu videli ovake puteve. Debljina 3 cm, sirina 2,10mtr.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here