Bez putovanja do 31. maja, verovatno i duže

0
580

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA) poslala je danas preporuku turističkim agencijama da se putovanja otkažu do 31. maja, jer okolnosti u našoj zemlji, ali i mnogo šire, to ne omogućavaju, rekao je direktor YUTA Aleksandar Seničić.

Prema njegovim rečima, prvobitno je YUTA dala procenu da se putovanja otkažu od 15. marta do 15. maja, međutim, s obzirom na trenutne okolnosti, doneta je preporuka da se realizacija putovanja ipak otkaže do 31. maja.

Mislim da je za očekivati da se taj datum promeni na 15. jun u nekom periodu. Nismo hteli toliko daleko da idemo. Procena da se putovanja ne realizuju od 15. marta do 15. maja je bila dobra, a sada idemo postepeno. Osluškujemo, ne zavisi samo od naše vlasti i zemlje, već i od zemalja u koje se putuje – rekao je Seničić.

On navodi da u ovom trenutku ima samo nekoliko zemalja koje nemaju karantin i restriktivne mere, ali da je ipak većina zemalja u blokadi – zatvorene su granice, aerodromi delimično otvoreni, važe karantinski uslovi.

S druge strane, Grčka se nada početku turističke sezone od 1. jula, izjavio je premijer Kirijakos Micotakis prvog dana ublažavanja mera zabrane kretanja.

Grčka će u najboljem slučaju početi 1. jula svoje turističke aktivnosti i radimo na tome – rekao je Micotakis u intervjuu američkoj televizijskoj mreži CNN.

Izvor: Tanjug, Beta

Prethodni članakSmanjen broj pacijenata na infektivnom odeljenju, sada ih je 10, četvoro otpušteno na kućno lečenje
Sledeći članakMarinović: Bilo bi najpoštenije kada bi se Borac direktno plasirao u ABA ligu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here