Bisenić: Da li će srpska Sveta Gora postati raj za hotele, kockarnice i pečenjare?

35
2431

ČAČAK – Odbornik Gruupe građana “Čačak je naš“ Dragan Bisenić oglasio se nakon posete premijerke Ane Brnabić Ovčar Banji i najave brojnih infrastrukturnih projekata u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Srpska Sveta gora ili novi turistički raj? Ovo pitanje je prevashodno upućeno crkvenim vlastima. Naziv koji je ponosno nosio vekovima predeo smešten između Ovčara i Kablara odnosio se na duhovnu oazu sličnu onoj na Svetoj Gori. Tu se čuvala iskra nacionalnog identiteta u vreme turskog zuluma. Mnogi narodi bi bili ponosni da imaju takav kamen temeljac obnovi državnosti i nacionalnog identitete, ali ne i mi.

Mi smo oduševljeni time da tu istoriju ovih predela svedemo na značaj indijanskih rezervata i od ovog svetog predela napravimo raj za hotele, kockarnice, pečenjare i raznorazne izvore privatnih inicijativa, koje imaju poriva u sticanju kapitala na uštrb svega onoga što versko stecište treba da istinski predstavlja.

Već sada divlja gradnja i izdavanje bespravnih vikendica za žurke remete ono što je svrha ovog mesta, a to je mir. Nažalost, oni koji su i predodređeni za čuvanje onoga što im je podareno – ćute, a to su prevashodno crkvene vlasti. Mi maksimalno podržavamo svaku vrstu infrastrukturnih radova, ali ne i ideju vlasti da od naše Svete gore naprave turistički raj za ekspanziju novonastale finansijske elite.

Vratite Ovčar Banji smisao duhovnog mira i verskog karaktera kakav zaslužuje a vaše profitabilne projekte realizujte na područijima Zlatibora i Kopaonika. To je primerenije porivima koji vas vode.

Dragan Bisenić, “Čačak je naš“

Prethodni članakBrnabić: U Ovčar Banju ulažemo još 500 miliona, sledi čišćenje jezera, izgradnja RH centra i vidikovca na Kablaru
Sledeći članakTodorović: Vrlo brzo će se isplatiti sve na čemu smo radili u proteklom periodu

35 KOMENTARA

 1. Bisenić, paparaco u službi Miluna. Sveža zamena posle Igora Longvinova ima obraza da spomene sad kad je cela svita prošla kroz klisuru. Gde si bio legendo kad se sve to najavljivalo? Gde si bio kad su pare poreskih obveznika uzaludno bačene na falš košenje po jezeru? Jeftino je sve ovo, Biseniću. Razočarao si nas i kao građanin i kao odbornik.

 2. 90 % ovih brižnika nije bilo u svim Ovčarsko Kablarskim manastirima. Je je neprohodno, ne može se prići, teško je. Niko repom mrdnuo nije. A sad kad je neko rešio da to promeni, ne valja. Samo mlatite praznu slamu. Kao i obično za svaku ideju i rad. Sve neradnik do neradnika.

 3. Ne lupajte,kockarnice ne pravi niko,tamo se pravi hotel zato što je to banja i čisti se jezero.To je za pohvalu a vi sve morate da ispolitizujete,kako vas više nije sramota

 4. O cemu ovaj kreten prica,kakve kockarnice bre!
  Klasican primer sitnog politikanstva i zamena teza.
  Pa nece niko rusiti manastire idiote,i praviti kockarnice na njihovom mestu!
  Samo je cilj pricati protiv ulaganja,jer dolaze od strane vlasti,nema veze sto je to dobro za sve Cacane,i da se posle ko zna koliko godina ulaze u klisuru.
  Valjda je za Bisenica bolje da Cacak bude sto jadniji da bi sutra imao bilo kakve sanse na izborima.
  Boze sacuvaj ko se sve danas bavi politikom.

 5. E ovo sam ja uvek pričao. Pretvoriće banju u Las Vegas. Otkud odjednom tolike pare? Samo gledajte ko će praviti hotele i sve će vam biti jasno.

 6. Crkvene vlasti nazalost ne smeju da se mesaju, zna se ko odlucuje o svemu u ovoj drzavi! Mi jos nismo svesni sta nas je snaslo! Ovo je samo pocetak, tako da Bisenicu svaka vam je na mestu!

 7. Lepo rece covek, cemu tolika nagla izgradnja i rekonstruisanje? Zasto praviti turisticki centar i bacati u zaborav bitisanje nase male Svete Gore??

 8. Konačno drugačiji pogled na svet. Ovčar banja treba da bude turistički centar ali ne za bahanalije, blud i razvrat. Mada koga to interesuje, kad je vreme novcu i interesima moćnika.

 9. Samo bolesni umovi mogu da posumnjaju da će neko da napravi kockarnicu blizu manastira. Ali ko je kakav i svet mu je takav. I sve gleda svojom očima.

 10. Živ li si Biske? Gde si do sad. Setio si se i Ovčar banje. I kozjih staza. Od pre 200 godina. Što tek sad? Kolko znam nisi maloletan. A za naše manastire ne brini kao što i do sad nisi. Ima ko o tome misli.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here