Boško Obradović: Naredni protest “Srbija protiv nasilja“ posvetiti nasilju nad Srbima na Kosovu

5
260

ČAČAK – Lider pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas organizatore protesta “Srbija protiv nasilja“ da naredni protest bude posvećen temi nasilja nad Srbima na Kosovu.

S obzirom da je tortura nad Srbima na Kosovu i Metohiji svakoga dana sve veća, da je nekoliko ljudi sa severa uhapšeno i da su juče prebijeni maloletni brat i sestra od strane albanskih separatističkih policijskih jedinica, smatram da imamo dug prema našim sunarodnicima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini i da je potrebno da im pružimo snažnu podršku – rekao je Obradović u saopštenju.

On je ocenio da je Kosovo sastavni deo Srbije, prema tome o dešavanjima u tom delu države treba takođe govoriti na protestima koji se bore protiv nasilja u celoj Srbiji.

Takođe, predlažem organizatorima da za sledeći protest u Beogradu pozovemo kao govornike upravo neke od žrtava nasilja sa Кosova i Metohije ili nekoga od predstavnika Srba sa severa koji ne pripadaju Srpskoj listi i zbog toga trpe progon, kao što je Nebojša Jović – naveo je Obradović.

Ocenio je da aktuelna vlast nema rešenje kako da zaštiti Srbe sa Kosova i da opozicija i učesnici protesta treba zajednički da ponude rešenja za očuvanje Kosova u sastavu Srbije.

Izvor: Beta

Prethodni članakProizvođači malina: Nećemo brati maline za cenu koju sada nude otkupljivači
Sledeći članakSudar kombija i automobila u Mojsinju, dvojica muškaraca prebačena u bolnicu

5 KOMENTARA

  1. E oni će, kao i svi, da se ovajde od vaših šetnji, vaše dreke. Shvatite da ste dosadni i bogu i ljudima. Ako ti je toliko stalo idi na Kosovo pa tamo mlati prazmu slamu. Doduše, ako te prime.

  2. Bosko, kada ces nesto pametno da kazes? Ti, tata, brat, sin i tast motke u ruke i pravac na KiM i pomozite tome jadnom i sto je najgore zbunjenom i zaludjenom narodu.

    • Nemoj njega, on ima svakodnevne sastanke sa zapadnim gazdama u americkoj ambasadi………. nek rara brat sin i tast idu…… a on ce doci, kad ga puste iz USA-Ambasade.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here