Braća iz Čačka u rukometnoj reprezentaciji Srbije koja je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama gluvih u Brazilu

1
669

ČAČAK – Rukometna reprezentacija gluvih Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama gluvih u Brazilu. Naša selekcija je u Kašijas du Sulu u borbi za bronzano odličje savladala Tursku rezultatom 22:17.

Foto: Rukometni savez Srbije

Na putu do medalje Srbija je u grupnoj fazi u prvom kolu savladala Brazil sa 34:10, usledio je poraz od Nemačke 25:30, utakmica sa Kamerunom u trećem kolu registrovana je službenim rezultatom 10:0 u korist naše ekipe, a plasman u polufinale je potvrđen ubedljivom pobedom nad Kenijom sa 32:22. Izabranici Željka Kukića su u polufinalu pretrpeli poraz od Hrvatske (32:18), ali trijumf nad Turskom u utakmici koja je sledila obezbedio je medalju selekciji Srbije.

Bronzano odličje na Olimpijskim igrama gluvih 2022 osvojili su Vladimir Tepavac, Miroslav Ćalić, Alen Muradić, Senad Sopnić, Aleksa Aleksić, Admir Duraković, Borko Veselinović, Uroš Stojković, Aleksandar Stojković, Božidar Nikolić, Zlatko Matić, Đorđe Tomićević, Miroslav Tomićević, Danijel Rokić, Marko Radenković i treneri Željko Kukić i Milivoje Brakočević.

Osvajači bronzanog odličja: Miroslav i Đorđe Tomićević

Za reprezentaciju Srbije igrali su i čačanski rukometaši, braća Miroslav i Đorđe Tomićević, članovi Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Čačak.

Prethodni članakPorazom u Zemunu Borac zakazao majstoricu protiv Mladosti
Sledeći članakOkrugli sto “Povećanje zapošljivosti žena 45+ uz poštovanje principa rodne ravnopravnosti i antidiskriminacije“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here