Brnabić najavila nove mere koje neće se odnositi na celu zemlju, kakva će situacija biti u Čačku?

1
4335
Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

ČAČAK – Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će u ponedeljak zasedati Krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa i da će, najverovatnije, biti donete nove mere zbog povećanja broja zaraženih.

Ana Brnabić je objasnila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti „targetirane“ na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti „zatvaranja“ kakva su bila u martu i aprilu.

Upitana da li će nove mere podrazumevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, jer se najviše zaražavaju mladi, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove.

Mi sutra u 10 sati imamo sastanak Kriznog štaba i već smo razgovarali načelno o nekim merama. Verovatno će to biti mere u skladu sa onim što smo već videli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice… – rekla je Brnabiććeva gostujući na TV Pink u emisiji Hit tvit.

Kaže da će mere biti „targetirane“ na mesto koje je „problem“, te dodala da je jedan od gradova i Beograd, gde je zaraženo dve trećine u odnosu na čitav broj zaraženih u zemlji.

Kako Morava info saznaje, moguće je da će set mera u cilju sprečavanja širenja epidemije biti donet i u Čačku, gde će u ponedeljak, kako je najavljeno, biti održan sastanak Radnog tima za sprečavanje širenja zaraze.

Jedna od opcija je vremensko ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i zabrana masovnih okupljanja i proslava.

Izvor: RTS, Morava info

Prethodni članakPre godinu dana otvoren aerodrom “Morava“
Sledeći članakKrizni štab i krizni štap

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here