Brnabić: Naravno da će struja i gas morati da poskupe

3
313

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će cene struje i gasa morati da se dižu u jednom trenutku.

Naglasila da će to biti uslovljeno rastom plata i penzija.

Naravno da će morati da se diže cena struje kao što će morati da se diže cena gasa, ali postoje dve stvari koje su važne i koje će to da uslovljavaju. Prva je rast plata i penzija. Dakle, koliko mi možemo da štitimo kupovnu moć naših građana, to ćemo i dalje raditi, zato što mi ne možemo da dižemo cenu na način da upropastimo sve ono što smo radili u poslednjih osam godina. Dakle, mi moramo da guramo naviše da raste životni standard građana i da naravno idu cene struje gore, ali da to bude na jednom održivom nivou – rekla je Brnabić za RTS.

Ukazuje da je jako bitno u ovom trenutku zaštititi privredu i preduzeća.

Druga stvar koja je izuzetno važna, to je da i u ovoj krizi mi moramo da štitimo našu privredu, naša preduzeća tom subvencionisanom cenom i struje i gasa kako bi ona bila konkurentna, zato što ćete imati neke zemlje EU, kao što je Nemačka, koje će davati šakom i kapom finansijske subvencije svojim preduzećima – ističe premijerka.

Brnabić je rekla da sa svima koji danas kritikuju stanje u EPS-u, da smo sami do toga doveli, može da se složi, ali i da je pitanje ko je do toga doveo.

Poslednji veliki elektroenergetski objekat u Srbiji je rađen pre 31 godinu. Šta su prethodne vlasti učinile da se EPS ojača? Mi smo krenuli da radimo na tome, i to je i deo stendbaj aranžmana o kome razgovaramo i sa MMF-om. Mi smo gasifikovali Srbiju, i time takođe oslobodili pritisak na EPS – rekla je Brnabić.

Kada je reč o energentima, premijerka kaže da je učinjeno sve da bude dovoljno gasa i struje za predstojeće mesece.

Izvor: Tanjug, RTS

Prethodni članakPredstava “Profesionalac“ na sceni Milanovačkog pozorišta
Sledeći članakZec: Inflacija je bolest koju proizvode političari, ne bi bila ovolika da neko nije bacao pare

3 KOMENTARA

  1. Sad bi vas ja vratio sve na početak aprila, kada je svašta pričano i obećavano. Narod izašao i glasao, e sad diži cene dok ne pocrkamo od gladi!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here