Brnabić: Neće biti prelazne vlade, rijaliti programi nisu normalni

0
403

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne beži od političke odgovornosti, a to je ostavka cele Vlade ili da se ide na izbore ili da se da mandat nekom drugom.

Kako je istakla Brnabić, nema razloga za prelaznu vladu.

Ostavka samo (ministra unutrašnjih poslova) Bratislava Gašića neće se desiti – rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla i da ukidanje rijaliti programa i sastav Saveta REM-a nisu u nadležnosti izvršne vlasti.

Meni po samoj svojoj formi rijaliti programi nisu normalni, po formi su nezdravi. Ja sam generalno protiv rijalitija, ali ja kao predsednica Vlade ne utičem na to, ne utičem na uređivačku politiku medija, niti na to ko sedi u REM – navela je Brnabić.

Kako je rekla, predsednik Srbije naveo je da je otvoren za razgovore i da oni koji žele mogu da pokrenu procedure, da se razgovara o onome što predstavnici opozicije žele i da vidimo „šta možemo da uradimo da povećamo bezbednost“.

Čula sam da je jedan rijaliti već ukinut, ali neki drugi nisu i nema naznaka o tome. Eto toliko o dvostrukim standardima. Sem troje, četvoro poslanika, od predstavnika opozicije nisam čula ni jednu jedinu reč o merama koje moramo da donesemo da bismo povećali osećaj bezbednosti kod građana – navela je Brnabić odgovarajući na pitanje o ispunjenju zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“.

Ona je rekla i da se na tom protestu moglo čuti vređanje učesnika skupa SNS, na koji su došli „simpatizeri i predstavnici stranke, ali i mnogi drugi, da podrže jedinstvenu Srbiju, gde ne postoje građani prvog i drugog reda“.

To je bila Srbija nade i nijednu lošu reč niste čuli za ove druge – kazala je Brnabić.

Izvor: FoNet

Prethodni članakTri nagrade za predstavu “Ručni rad“ Glumačkog ateljea Kulturnog centra
Sledeći članakMijatović: Ostvarili smo sve što smo planirali, na leto nas očekuje mnogo posla

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here