Brnabić: Svi građani u procesu eksproprijacije biće adekvatno obeštećeni

4
406

ČAČAK – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa građanima koji su nedavno izrazili nezadovoljstvo zbog postupka eksproprijacije za izgradnju auto-puteva “Miloš Veliki“ i Moravskog koridora, kao i Aerodroma “Morava“ u Kraljevu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, JP „Putevi Srbije“, „Koridora Srbije“, Aerodroma Srbije, Poreske uprave, kao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, sa svojim timom iz gradske uprave.

Brnabić je započela sastanak rečima da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena za sve građane i da prilikom nedavnog otvaranja deonice auto-puta “Miloš Veliki“ do Pakovraća, kako je navedeno u saopštenju Vlade, nije bila upoznata sa detaljima problema građana sa kojima se, između ostalih, danas sastala.

Obe strane su se saglasile da je najvažnije da su uspostavili dijalog i da je ovo najbolji način za rešavanje svih otvorenih pitanja.

Vlada Srbije ima nedvosmislenu nameru da svi građani, čija je imovina predmet eksproprijacije, budu adekvatno obeštećeni i da nijedan vlasnik imovine ili zemljišta ne bude oštećen. Vlada takođe stoji čvrsto pri stavu da će u potpunosti poštovati odluke suda koje se odnose na visinu naknade za zemljišta ili objekte koji su predmet eksproprijacije. Sa ovim stavom su saglasni i građani koji su prisustvovali sastanku. Vlada, kao ni grad Čačak, niti bilo koja opština, ni na koji način ne može uticati na odluke suda i tok samih predmeta – navodi se u saoštenju.

Dogovoreno je i da se sastanak, u istom formatu, ponovi u roku od mesec dana, kako bi se video eventualni napredak u rešavanju svih pitanja koja su bila predmet sastanka, uz akcenat na poboljšanju komunikacije određenih institucija sa građanima, što se takođe odnosi i na proceduru pripreme i usvajanja prostornog plana za Aerodrom “Morava“.

Na taj način će se postići potpuni uvid građana i svih zainteresovanih strana u tok postupaka eksproprijacije, planova izgradnje, izrade prostornog plana kao i njegovog usvajanja. Vlada Srbije još jednom uverava sve građane da će sva njihova imovina, koja potencijalno može biti predmet eksproprijacije, biti otkupljena po ceni koja je determinisana u skladu sa postojećim propisima ili po ceni koju je odredio nadležni sud. Srbija će nastaviti i dalje da se infrastrukturno razvija, ali nikada na štetu građana, njihove imovine ili očuvanja životne sredine – zaključeno je u saopštenju kabineta premijerke Ane Brnabić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakCena maline ove godine ide i do 850 dinara za kilogram!
Sledeći članakRodoljub Petrović: Nije bilo predviđeno da auto-put prođe kroz Čačak, već kroz Valjevo

4 KOMENTARA

  1. Opet Dexy. Pametnog li čoveka, pa on sve zna. Ili ništa ne zna. Šta mislite? A što se tiče eksproprijacije sve će biti kako je dogovoreno. Znam sigurno. A sad navalite pametnjakovići. Ajde Dexy.

  2. Nije bitno šta kaže već ko kaže. Zna se koliko vrede Vaša obećanja, gospođo. Da je sve bilo kako treba, kako zakoni nalažu, ne bi se do ovoga došlo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here