Brnabić: Vlada blizu odluke da poništi sve ugovore sa “Rio Tintom“, iako je Vučić protiv toga

5
478

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je Vlada „blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom Rio Tinto“.

Foto: Tanjug/Tanja Drobnjak

Vlada Srbije je blizu da poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine. I da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Spremni smo to da uradimo, da kažemo ‘ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze’ – rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Takođe, dodala je da je Vlada „zaista na ivici toga“ da poništi sve ugovore i sa „Rio Tintom“ i sa Velikom Britanijom.

Niti smo ih doveli, niti smo obećali, niti smo uradili nešto što narod nije znao, sve što smo radili, radili smo transparentno. Slušamo naš narod – rekla je predsednica Vlade, osvrnuvši se tako na proteste zbog dolaska ove kompanije u Srbiju.

Dodala je da samo „treba da vidimo koliki je ceh“ i koliko treba platiti prekide sporazuma. Brnabić je, međutim, dodala i da će o tome još razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekavši da on „nije za to“.

Mi smo jedan tim, mislim da je politika predsednika Vučića, najbolja politika. On nije za to. Ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva, ali hajde da vidimo šta će da se desi – rekla je Brnabić.

Podsetimo, danas će u Novom Sadu biti blokiran auto-put u znak protesta protiv strane kompanije i projekta „Jadar“. Jedan od organizatora protesta Miran Pogačar kaže da Novosađani izlaze na ulicu sa jednim zahtevom, a to je da se ukine Uredba Vlade Srbije za projekat Jadar i da Rio Tinto ne može ništa da kopa u Srbiji.

Krajem decembra bili smo u poseti Gornjim Nedeljicama, mestu gde je život stao. Među razrušenim kućama bez krovova i prozora dali smo obećanje narodu Jadra da ćemo učiniti sve da im se nasilno oteti životi što pre vrate. Ne zanimaju nas izmišljene milijarde evra. Ne zanimaju nas nikakvi dogovori – poručio je on.

Izvor: Pink, Euronews Srbija

Prethodni članakApel trudnicama da se vakcinišu protiv kovida
Sledeći članakNajplemeniti podvig godine u izboru “Novosti“: Otplaćen kredit preminulom dr Slobodanu Blagojeviću

5 KOMENTARA

  1. Zaključujem da komentatori, vrlo često, pokušavaju da budu humoristični ali im ne ide od glave ( ruke), jer su isuviše licemeri. I kad treba i kad ne treba. A na kraju od komentara postane GLUPOST. Čista kao suza.

  2. Kakav Vučić, kakva Brnabićeva. Za sve treba pitati Ćutu, Tutu, Zelenog, Savu i na kraju sa naših prostora tzv pesikinju Ljiljanu Bralović. Sve stručnjak do stručnjaka.

    • Verovatno treba pitati ove sto su kupovali diplome na kilo. A koju struku ima brnabic, stefanovic, prepisivac Mali Gasic i ostala bulumenta. To su zaista pravi strucnjaci na celu sa najboljim studentom. Samo nije jasno sta je trazio na pravnom sest godina , kad i vrapci znaju koliko on traje. Botovi, doci ce i vama kraj jednog dana, ne brinite.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here