Čačanska bolnica i zvanično u kovid statusu

2
2447

ČAČAK – Načelnik Infektivnog odeljenja čačanske Opšte bolnice Branko Jovanović, potvrdio je danas da je ta zdravstvena ustanova proglašena od strane Ministarstva proglašena za kovid, dodajući da se u Beogradu vode razgovori o određenim pojedinostima.

Juče je obavljeno 96 pregleda u bolnici, od kojih je desetoro primljeno.

Trenutno je na kovod odeljenjima hospitalizovan 121 pacijent, od tog broja desetoro je na respiratoru. Dvoje građana je preminulo. Imali smo jedan transport za Beograd, a ohrabruje to što je šetoro pacijenata otpušteno – naveo je Jovanović.

Govoreći o prelasku u sistem kovid bolnica, Jovanović je rekao da će se u toj zdravstvenoj ustanovi proširiti kapaciteti za osobe pozitivne na korona virus.

Kapacitet bi bio više od 150 mesta za ležanje, plus postojeći. Videćemo kako ćemo to organizovati, jer postoje određene specifičnosti, to su kiseonični priključci, kreveti moraju da imaju određeni razmak – objasnio je Jovanović.

Jovanović je rekao da su protekle noći preminuli muškarac star 87 i žena 71 godinu i da su imali pridružene bolesti.

Sada imamo dosta mlađih pacijenata, starosti od 20 do 40 godina za ozbiljnom kliničkom slikom, odnosno jakom upalom pluća – naglasio je on.

Izvor: MNA

Prethodni članakPrekršajne i krivične prijave protiv osmorice Čačana zbog nereda nakon protesta
Sledeći članakPreminuo još jedan pacijent koji je bio na respiratoru

2 KOMENTARA

  1. Ove iznenadne odluke i odjednom kukanje da je zaraženost ….su uvod u još gore mere do četvrtka i sastanka oko Kosmeta?

    Haos na nivou organizovanja zdravstva,ko namerno???Slučajno ili?

    I sad će čačani da idu 25 km do Milanovca???
    ——-_———–
    Kosmet je Srbija.

  2. A šta će ostali bolesni Čačani, koji boluju od hroničnih bolesti, srčani bolesnici itd. Zar KC Srbije se nije mogao kompletan pretvoriti u kovid bolnicu, da se to ne oseti, jer Beogradjani imaju VMA i VMC za lečenje. Najlakše je manje bolnice pretvoriti u kovid bolnicu, ne misleći da grad ima 120000 stanovnika plus Guča, Lučani i Ivanjica koji se leče u Čačku. Bolnica u G .Milanovcu je mala i nije opremljena za lečenje teskih bolesnika.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here