Čačanska kompanija ulaže 10,4 miliona evra u izgradnju novog pogona i otvara 300 radnih mesta

16
8565
Foto: Stax/Promo

ČAČAK – Do sredine avgusta biće potpisano devet novih ugovora vrednih 320 miliona evra koji će obezbediti 2.500 novih radnih mesta u nekoliko gradova Srbije, najavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Ulaganja se odnose na Pančevo, Novi Sad, Vršac, Kragujevac, Čačak, Valjevo i Staru Pazovu.

U Čačku će “Stax Tecnologies“, odnosno “Stax Technologies Konjevići“, do kraja 2024. uložiti 10,4 miliona evra u izgradnju novog pogona i zaposliti 300 novih radnika.

Kompanija “Pons“ će u automatizaciju procesa proizvodnje smrznutog peciva uložiti 1,4 miliona evra, a kompanija “Moka“ će investirati 2,2 miliona evra u automatizacija pogona za pripremu i izradu testa, hleba i kolača.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIvan Đajić: Cilj pionirske selekcije Borca plasman među četiri najbolje ekipe u Srbiji
Sledeći članakĆurčić, Andrić i Milošević u Čačak donose bronzu sa Evropskog prvenstva

16 KOMENTARA

  1. A gde ce da nadju 300 ljudi? Jedino nekom.da otmu iz druge firme a to moze ili platom i uslovima rada il nikako…
    Najzad da i radniku malo svane…

  2. A hoće li i njima dati po 10000 ili 20000 evra po novim radnom mestu, kao onim belosvetskim lopovima i to uglavnom za pravljenje kablova i sličnu manufakturu. Koliko znam taj Stax se bavi visokom i vrlo ozbiljnom tehnologijom. Znači, šanse su im male jer ne prave kablove.

  3. Ima Dragec zanatlija ali nema pravih majstora svog zanata. Što bi se reklo ima treš istih. TAko ssr zovu a ne vrede pišljovog boba. Imao sam iskustvo sa jednim vodoinstalerom. Daleko mu lepa kuća. A svaki poslodavac bi dobro platio pravog, vtednog zanatliju.

  4. Komentar i konstatscija inženjera tačna 100 %. Proizvodnja je ključ napretka države i građana. A trgovina, pogotovo mala, to trange – frange, ništa ili malo znače za opšti napredak. Jedino za vlasnika. I to zavisi od sposobnosti istog. Proizvodnja je okidač za bolji život.

  5. Svaki dan čujemo ili čitamo o novim radnim mestima. Sve cveta. Ali sa druge strane sve puniji avtobusi prema Zapadu. Pa nije valjda da svi odlaze u posetu.

  6. Bravo,bravo.Čačku i trebaju malo jače kompanije, da poguraju ekonomski korak napred. Doduše to je i najteže sa svih strana. Jer su velika materijalna ulaganja, a takođe zahteva i stručan i majstorski kadar koga u Ćačku nažalost nema. Stari su u penziji a mladi su samo menadžeri. Nekad su se stručjnaci i majstori stvarali u velikim preduzećima kao što su bila FRA, CER, REMONT, LITOPAPIR itd. A ti Rade treba da ustaneš i pokloniš se na spomen ministarke Anđelke Atanasijević.

    • Nije suština u Andjelki nego u otvaranju novih radnih mesta. Bar bi trebalo biti. Nije sve u pljuvanju i nipodastavanju. Svaka čast kompanijama koje i danas mogu da ulazu u dalji razvoj

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here