Čačanska “Pčelica“ pokrenula dva časopisa za mališane

0
130

ČAČAK – Izdavačka kuća “Pčelica“ je u 2023. godini zakoračila u novi izazov ‒ pokretanje dva časopisa: “Vrapčić“, časopis za mališane uzrasta od 3 do 5 godina i “Pčelica“, časopis za predškolce uzrasta od 5 do 7 godina.

Časopisi imaju formu zabavnog i radnog karaktera, a posebna pažnja u njihovom oblikovanju posvećena je kvalitetnoj tehničkoj pripremi i štampi.

Poštujući nove Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, čija primena obezbeđuje njihov kvalitet u predškolskim ustanovama, u časopisima možete pronaći raznovrsne sadržaje. Deca će crtati, bojiti, lepiti, raditi grafomotoričke i logopedske vežbe, rešavati zagonetke, uživati u čitanju stripova, priča, pesama, otkrivati zanimljive informacije iz sveta nauke, raditi eksperimente i putem realnih fotografija upoznavati ne samo našu zemlju i njene znamenitosti, već i druge zemlje, narode i kulture sa svim svojim lepotama i različitostima. U skladu sa uzrastom dece, vodiči kroz časopis će, uz Pčelicu i Vrapčića, biti odrasli (roditelji, vaspitači…), jer će im za praćenje nekih sadržaja biti potrebna pomoć – navode iz “Pčelice“.

Svaki broj časopisa će imati posebne dodatke poput: modela za sečenje i lepljenje, maketa, društvenih igara, nalepnica i dr.

Sadržaji časopisa će delovati stimulativno ne samo za sticanje znanja, već i za razvijanje opažanja, zaključivanja, kreativnosti i mašte. Malim čitaocima će biti omogućeno aktivno učešće u stvaranju časopisa, jer će uz pomoć odraslih, imati kontakt sa redakcijom u vidu slanja fotografija, likovnih radova, priča i sl.

Iako multimedijalno okruženje, ali i finansijske mogućnosti deluju destimulativno za negovanje i bogaćenje čitalačkog iskustva kroz formu časopisa, iskustva u svetu pokazuju da najbolje časopise nije pregazilo vreme, ali su ga pratili menjajući se i koristeći prednosti modernih tehnologija. Vrapčić i Pčelica su i stvoreni iz želje da decu na kvalitetan način putem serijskih publikacija uvedemo u svet znanja, ali i da im pomognemo da, uz pomoć odraslih, formiraju pozitivne životne stavove i vrednosti u kojima se cene obrazovanje, vaspitanje i kultura – ističu u Izdavačkoj kući “Pčelica“.

Prethodni članakČačanin oslobođen optužbi za proizvodnju droge u Češkoj i pranje novca u Srbiji
Sledeći članakBoško Obradović: Ovo je moj izveštaj za prvih godinu dana poslaničkog mandata

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here