Čačanske srednjoškolke plasirale se u finale takmičenja “Svetionik znanja“

1
648

ČAČAK – Tim iz Čačka plasirao se među osam najboljih timova Srbije, odnosno u finale takmičenja “Svetionik znanja“. U takmičenju je učestvovalo 15 gradova, a nakon tri meseca izabrano je osam najboljih, čiji su timovi odgovorili na sve aktivnosti i obaveze koje su bile predviđene. Zahvaljujući velikom trudu i angažovanju srednjoškolki koje ga predstavljaju, Čačak je trenutno prvi na rang listi.

“Svetionik znanja“ je projekat koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju Kulture – ASK, koji podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata kao i njihovo prezenetovanje.

Partnerska organizacija “Svetionika znanja“ u gradu Čačku je Kancelarija za mlade Čačak, koja je objavila poziv srednjoškolcima i zajedno sa nosiocima projekta izvršila selekciju najboljih kandidata. Pored toga, Kancelarija za mlade odabranom timu pruža podršku i ima savetodavnu ulogu tokom celokupnog takmičenja – navode u toj organizaciji.

Ovogodišnji tim iz Čačka čine Tijana Vučetić, Kristina Rajić, Tijana Vukašinović, učenice čačanske Gimnazije i Irena Vučković iz Prehrambeno – ugostiteljske škole. Ove četiri devojke vredno su radile na svojoj ideji zajedno sa koordinatorkom Marjanom Petronijević, alumni mentorkom Natalijom Branković i stručnom mentorkom Slađanom Đorđević.

Nakon ispitivanja ciljne grupe, tim je kao problem prepoznao nedovoljan nivo ekološkog znanja i kulture kod omladine. Na osnovu toga osmislile su kreativan projekat pod nazivom „Florin kutak“, a kao zaštitni znak projekta odabrale su sovu, ukazujući na to da su sove ugrožena životinjska vrsta u Čačku i okolini. Projekat podrazumeva uređenje prostora na otvorenom i edukacije za mlade o ekologiji i zaštiti životne sredine.

U periodu od 26. do 28. novembra održaće se finale takmičenja na Avali, gde će osam najboljih timova predstaviti svoje projekte stručnom žiriju, nakon čega će biti proglašen pobednik.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stigli rezultati 406 uzoraka iz Moravičkog okruga, manji procenat novozaraženih u Čačku
Sledeći članakJoš dva smrtna ishoda na kovid odeljenjima bolnice u Čačku

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here