Četiri decenije Stonoteniskog kluba Borac

0
335

ČAČAK – Stonoteniski klub Borac osnovan je 25. oktobra 1982. godine u Čačku. Povodom obeležavanja četiri decenije postojanja Borca održana je promocija knjige “Stoni tenis u gradu na Moravi“.

O samoj promociji i značajnom jubileju razgovarali smo sa predsednikom i trenerom čačanskog kluba Đorđem Pejakom.

Profesor Sveto Marković objedinio je naših četrdeset godina, ali je obuhvatio i period kada je počeo da se igra stoni tenis u Čačku. Dakle, period od 1945. godine. Prvi takmičarski klub bio je STK Železničar, pa STK Autoprevoz, a nakon njih osnovan je Borac. Imali smo dobar materijal, na pisanju smo radili godinu dana i gospodin Marković je sve odlično napisao. Ostavili smo dobar pisani trag za Čačak i sve naše institucije – ističe predsednik Borca Đorđe Pejak.

U knjizi se mogu pronaći osnivači Železničara, Autoprevoza, naravno i Borca.

Borac je osnovao moj otac Stanimir Pejak, ali je bio osnivač i ostala dva kluba. Kada je iz Vojvodine došao u Čačak počeo je taj takmičarski deo stonog tenisa u našem gradu. Inače, stoni tenis se igra 75 u gradu na Moravi.

Za zlatni period kluba važe devedesete godine prošlog veka i početak novog milenijuma.

Tada je naš sponzor bio uspešni gigant PKS Lateks, na čelu sa Bracom Anđelićem. Imali smo pomoć od dvojice inostranih igrača i bili veliki klub u tadašnjoj državi. Bili smo pobednici superlige, vicešampioni države, dva puta smo igrali finale plej – ofa. Sada imamo i školu stonog tenisa za devojčice, naravno, i za dečake. Muška ekipa sačinjena je od igrača iz Čačka, a potrudićemo se da se vratimo na elitnu scenu – konstatuje Pejak.

Izvor: Mozzart sport/Đ. Mečanin

Prethodni članakDrugačiji pristup tragediji, nesreća u Ovčar Banji u činjenicama
Sledeći članakNatprosečno toplo vreme još nekoliko dana, evo kada se očekuje zahlađenje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here