Da li je gradonačelnik zaboravio na obećanja koje je dao građanima Velike kolonije?

5
558

ČAČAK – Inicijativnio odbor Udruženja građana “Velika kolonija“ oglasio se povodom trenutne situacije u vezi sa gradnjom zgrade u tom čačanskom naselju.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Krajem prošle godine lokalni investitor je ušao u proceduru za dobijanje građevinske dozvole za gradnju stambene zgrade koja bi ugrozila veliki deo zelenika parka. Građani Velike kolonije su pokrenuli inicijativu za očuvanje ove parkovske površine koju je podržao i veliki broj građana Čačka. U razgovoru sa gradskim rukovodstvom građanima Velike Kolonije obećana je pomoć u zaštiti ove zelene površine. Konkretno, Gradonačelnik je obećao da će njegov pravni tim stupiti u kontakt sa investitorom i predložiti mu da Grad otkupi katastarsku parcelu ili da mu u zamenu za nju ponudi neku od parcela koje su u gradskom vlasništvu.

Takođe smo stupili u kontakt sa investitorom koji je pristao da razmotri svaku ponudu o zameni koju od gradskog rukovodstva dobije. Ovo je bila situacija pred izbijanje epidemije Covid 19, na osnovu koje smo se nadali da će park biti sačuvan.

Nakon ublažavanja zdravstvenih mera i normalizacije rada gradske uprave, želeli smo da proverimo da li je nešto učinjeno na osnovu Gradonačelnikovog obećanja. Razumemo da su okolnosti uticale na neke od aktivnosti gradskog rukovodstva, ali nas je zabrinula informacija da između gradske uprave i investitora nije došlo ni do kakvog kontakta, a kamo li do dogovora. Pokušali smo da najavimo prijem kod Gradonačelnika koji nam je obećao da će nas obaveštavati o svemu. Prvo usmeno, zakazivanjem sastanka kod njegove sekretarice, a zatim i pisanim putem preko pisarnice gradske uprave od kada je prošlo više od 20 dana.

Posle svakodnevnog raspitivanja u toku prethodne nedelje obavešteni smo da će Gradonačelnik doći u posetu našoj mesnoj zajednici pa će nas tada obavestiti o svemu. Međutim, i nakon više od 7 dana od tada, nemamo nikakvu informaciju da li će do sastanka uopšte i doći. Da li Gradonačelnik, trenutno u jeku predizborne kampanje ima važnijeg posla ili je potpuno zaboravio na obećanja koje je dao građanima Velike kolonije?

Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“

Prethodni članakČačak ušao u četvrtu nedelju bez ijednog novog slučaja zaraze virusom korona
Sledeći članakUdovičić u Čačku: Prostor Sportskog centra “Mladost“ jedan od najlepših u Srbiji

5 KOMENTARA

  1. ljudi ne budite naivni, i predajte ovaj slucaj nacionalnim medijima

    na lokalu se nista nece zavrsiti jer su svi povezani kao macja crevca

    posebno taj „investitor“ i opstinska druzina

    P.S. Milun mnogo obecava, a obecanje…radovanje…znate onu staru narodnu…pa s tim u vezi, pamet u glavu i guzu uza zid

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here