Danas najhladniji dan septembra, da li će biti miholjskog leta

0
659
Foto: FB

Prosečne temperature koje su zabeležene poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra, navodi meteorolog Nedeljko Todorović. On ukazuje da se do petka očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

Nedeljko Todorović rekao je da smo završili sa pravim letnjim temperaturama.

Mesec dana unapred dogodilo se zahlađenje. Prosečne temperature poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra – kaže Todorović.

Napomenuo je da nas danas očekuje najhladniji dan u ovom talasu koji je počeo u subotu.

Sa tim da bi se hladno vreme zadržalo sve do petka, minimalne temperature bile bi 10 ili koji stepen ispod, na periferiji grada čak i stepen, dva niže nego u centru grada, što je sasvim uobičajno, a dnevne bi bile 16, 17 stepeni sa tim da bi od subote bio blagi porast temperature – kaže Todorović.

Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom od 23 i 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

Od subote pa do utorka očekuje nas blagi porast temperature koja će se kretati oko 24 stepena, a zatim sledi pad temperature, naoblačenje sa malo kiše. Poslednjih dana septembra opet bi maksimalna temperatura bila ispod 20 stepeni. A početkom oktobra najverovatnije nas opet čeka blagi porast temperature, sa srednjom temperaturom od 15 stepeni – najavio je Todorović.

Izvor: RTS

Prethodni članakU planu tehnička modernizacija brane u Parmencu i izgradnja bujičnih brana na Kamenici i Čemernici
Sledeći članakKulturno leto u Ovčar Banji: Koncert Danice Crnogorčević

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here